Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.1.2016

Vremenska napoved - 12. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 12. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.1.2016Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 6 do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnem delu Slovenije. Jutranja megla bo malo verjetna. Dopoldne bodo možne posamezne kratkotrajne plohe. Popoldne bo ponekod pihal zahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, na Goriškem in ob morju približno 2, v Gornjesavski dolini do -8, čez dan bodo najvišje temperature pa od 3 do 9, na Goriškem in ob morju približno 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v začetku precej jasno in ponekod po nižinah megleno. Proti poldnevu se bo od jugozahoda začelo oblačiti. Popoldne bo na Primorskem pričelo deževati, zvečer in v noči iz četrtka na petek bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo v glavnem snežilo. Do petka zjutraj bodo padavine od zahoda ponehale. Zjasnilo se bo, vendar čez dan bo nekaj spremenljive oblačnosti.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. januarja 2016
V začetku bo večji del Evrope v višinah preplavljen s hladnim polarnim zrakom, ki se bo sredi tedna začel umikati proti vzhodu. Naši kraji bodo pod vplivom anticiklona, ki bo v začetku zahodno od nas, v začetku tedna pa se bo razširil nad osrednjo in deloma nad vzhodno Evropo, tako da bomo v njegovem središču.

Od sobote naprej pričakujemo suho in mrzlo vreme in od nedelje dalje z dnevnimi temperaturami v glavnem pod 0 stopinj Celzija. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.
Jutri bo vzhodno od Slovenije delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zlasti dopoldne bo možna kakšna manjša kratkotrajna ploha. Drugje bo v glavnem jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnem delu slovenskih gora. Zlasti tam bo možna tudi kakšna kratkotrajna snežna ploha. V visokogorju bo pihal zjutraj šibak, potem zmeren severozahodni veter, v sredogorju pa v začetku šibak veter spremenljive smeri, ki se bo popoldne nekoliko okrepil in prevladovala bo zahodna do severozahodna smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. januar:
12.1.1976
V višinah je pihal močan in topel zahodni do severozahodni veter, ki je v nekaterih krajih kot fen segel v nižine in doline ter pognal temperaturo k višku - v nekaterih krajih na severnem delu države in severovzhodu je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. Na Mestnem Vrhu pri Ptuju se je ogrelo do 17,1 stopinj C, v Velenju do 17,0 stopinj C, na Pragerskem do 16,8 stopinj C, v Ravnah na Koroškem in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do 15,5 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem do 13,7 stopinj C.

12.1.1987
Zlasti v vzhodnem delu Slovenije so zjutraj namerili neobičajno veliko višino novega snega. Na Strojni na Koroškem je v enem dnevu zapadlo 59 centimetrov, v Radljah ob Dravi 43 centimetrov, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici 33 centimetrov, na Žusmu 32 centimetrov, v Veržeju 31 centimetrov in v Gornji Radgoni 30 centimetrov snega.

12.1.2007
V višinah je pihal orkanski severozahodnik, ki je v Ljubljansko kotlino segel kot karavanški fen. V Ljubljani je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev na sedanji lokaciji leta 1948 - ogrelo se je do 15,8 stopinj C. Tudi v nekaterih krajih drugje je bilo za mesec januar neobičajno toplo; v Metliki se je živo srebro povzpelo do 18,0 stopinj C, v Preddvoru in na Letališču Brnik do 15,1 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kariat Arkmane | bivak