Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.1.2016

Vremenska napoved - 11. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 11. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2016Danes bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni in delu osrednje Slovenije bo deževalo. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik. Popoldne se bodo padavine od zahoda krepile in širile proti vzhodu. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 16 stopinj Celzija.
Zvečer bo dež zajel vso Slovenijo, vmes bo tudi grmelo. Preko noči bodo padavine oslabele in postopno ponehale. Meja sneženja se bo spustila do približno 1000 m nad morjem.
Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, v severnih krajih malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bodo zlasti v zahodni polovici države obilne padavine. Ob prehodu fronte v večernem času bodo možne tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo popoldne ponekod po nižinah lahko v sunkih dosegel hitrost približno 70, v višje ležečih krajih pa tudi nad 100 km na uro.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Nekoliko ohladilo se bo.
V četrtek bo v začetku precej jasno in ponekod po nižinah megleno, čez dan pa se bo oblačnost od jugozahoda povečala. Popoldne bo na Primorskem pričelo deževati, zvečer in v noči iz četrtka na petek pa bodo padavine zajele večji del Slovenije. V notranjosti bo v glavnem snežilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. januarja 2016
Večji del Evrope bo v višinah preplavljen s hladnim polarnim zrakom. Nad območjem Alp bodo pihali severni vetrovi.

Po možnem sneženju v noči iz četrtka na petek lahko od petka naprej pričakujemo suho in mrzlo vreme z dnevnimi temperaturami v glavnem pod 0 stopinj Celzija. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Pretežno oblačno bo. Na območju med Alpami in Gorskim Kotarjem bodo padavine, ki se bodo preko noči prehodno razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri Bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, veter bo oslabel.


Gorski svet
Danes oblačno in megleno. Padavine se bodo bodo v začetku pojavljale zlasti na območju zahodnih in južnih delov Julijskih Alp in v Karavankah. V vzhodnem delu slovenskih gora se bo lahko čez dan oblačnost prehodno trgala. Proti večeru se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo čez dan med 1400 in 1800 m, proti večeru pa se bo spustila do približno 1000 m. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.1.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.1.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ils of Scilly | abc hiker