Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.1.2016

Vremenska napoved - 10. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 10. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 10. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.1.2016Danes bo pretežno oblačno, zlasti v severovzhodnih krajih bo tudi delno jasno. Ponekod na zahodnem delu države bo lahko občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji deževalo, na vzhodnem delu države bo padavin malo. Jugozahodnik se bo krepil.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 13, ob morju do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: V ponedeljek bodo zlasti v zahodni polovici države obilne padavine. Ob prehodu fronte zvečer bodo možne tudi nevihte s krajevnimi nalivi.
V noči iz ponedeljka na torek bo dež zajel vso Slovenijo. Vmes bodo posamezne nevihte. Spet bo največ padavin v hribovitih delih zahodne Slovenije. Ob koncu padavin se bo meja sneženja ponekod spustila pod 1000 m. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Do torka zjutraj bodo padavine ponehale in delno se bo nebo zjasnilo. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. januarja 2016
V četrek in petek bo nad severnim Jadranom nastal ciklon, ki se bo v petek umaknil na Balkan in bo tako nad našimi kraji nastalo območje visokega zračnega pritiska. Od vzhoda pa postopno pritekal mrzel in v začetku še vlažen zrak.

Tako pričakujemo v četrtek in petek sneženje. Od sobote do torka pa bo suho in mrzlo z dnevnimi temperaturami pod 0 stopinj Celzija. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Dopoldne bodo padavine vzhodno od Slovenije ponehale, čez dan se bodo občasno ponovno pojavljale zlasti na območju med Julijci, Karnijci in Gorskim Kotarjem. V Gorskem Kotarju bo pihal okrepljen jugozahodni veter.
Jutri se bodo padavine v krajih zahodno od nas in v Gorskem Kotarju ponovno krepile, zvečer pa zajele vse sosednje pokrajine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Padavine bodo v prvem delu dneva od zahoda ponehale, vendar čez dan se bodo občasno pojavljale zlasti na območju zahodnih in južnih delov Julijskih Alp. V vzhodnem delu slovenskih gora se bo lahko oblačnost prehodno trgala. Meja sneženja bo med 1000 in 1600 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno. Padavine se bodo bodo občasno pojavljale zlasti na območju zahodnih in južnih delov Julijskih Alp .in v Karavankah. V vzhodnem delu slovenskih gora se bo lahko čez dan oblačnost prehodno trgala. Proti večeru se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo čez dan med 1200 in 1700 m, proti večeru pa se lahko spusti tudi do 800 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. januar:
10.1.1992
Predvsem na vzhodnem delu države je bilo jutro neobičajno toplo za sredino zime. V Novem mestu so ob 7. uri zjutraj namerili 10,2 stopinj C, v Celju je bilo 9,6 stopinj C, v Murski Soboti 9,1 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju pa 8,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Seongsan-eup | gora