Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.1.2016

Vremenska napoved - 1. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.1.2016Danes bo pretežno oblačno. Popoldne in zvečer se bo prehodno delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo ponekod v osrednji in severni Sloveniji še delno jasno, drugje bo v glavnem oblačno. Popoldne in zvečer se bodo padavine od jugozahoda razširile na večji del Slovenije, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 1, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja, veter bo ponekod delal snežne zamete.
V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo v zahodni Sloveniji ponovno pričelo snežiti, ob morju pa deževati.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. januarja 2016
Naši kraji bodo na obrobju ciklonskega območja, ki se bo obnavljalo nad zahodno Evropo. Z zahodni veterom v višinah bo k nam začel dotekati postopno toplejši zrak.

Od srede naprej bo večinoma nestalno vreme z občasnimi manjšimi padavinami, po nižinah v glavnem dež.Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno oblačno, v Alpah bodo manjše padavine. Popoldne se bo od severozahoda prehodno jasnilo.
Jutri čez dan bo v krajih zahodno in južno od nas pričelo deževati, v notranjosti pa snežiti. V krajih severno od nas bo v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, oblaki bodo v glavnem nad vrhovi. Popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj bo ponekod še delno jasno, potem se bo postopno nebo pooblačilo, zvečer in v noči iz sobote na nedeljo bo snežilo, še najmanj padavin bo v Julijcih in zahodnih Karavankah. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. januar:
1.1.1969
V notranjosti države se je novo leto pričelo z zelo mrzlim vremenom. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo zjutraj minus 24,5 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so namerili minus 24,3 stopinj C, v Celju minus 24,0 stopinj C ter v Žireh in Radovljici minus 22,0 stopinj C. Čez dan je navkljub deloma sončnemu vremenu temperatura ostala globoko pod ničlo; na Letališču Brnik se je ogrelo le do minus 9,4 stopinj C, na Bizeljskem do minus 9,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 8,5 stopinj C in v Celju do minus 7,2 stopinj C.

1.1.1977
Veter južne do zahodne smeri, ki je v nekaterih krajih v nižjih legah zapihal prejšnji dan, je po vseh kotlinah razpihal mrzel zrak, zato je bila v nekaterih krajih na severovzhodu otoplitev izjemno velika. V Murski Soboti je bilo v pretekli noči še do minus 20,7 stopinj C, popoldne pa se je ogrelo do 8,2 stopinj C! Velik temperaturni skok je bil na primer zabeležen tudi v Blagušu v Slovenskih goricah, kjer se je temperatura dvignila z minus 16,9 stopinj C na 8,4 stopinj C. Močna odjuga je v veliko krajih pobrala precej snega, v Kočevju se je z jutranjih 36 centimetrov stanjšala na 12 centimetrov zjutraj naslednjega dne, v Postojni s 35 centimetrov na 17 centimetrov, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore z 32 centimetrov na 11 centimetrov, v Staršah pri Mariboru pa je pobralo vseh 18 centimetrov snega.

1.1.1979
Vstop v novo leto se je začel z izrazito spremembo vremena. Val zelo mrzlega, polarnega zraka je v drugi polovici dneva od severa dosegel Slovenijo. Ob obilenem in hitrem padcu temperature je v večjem delu države padlo nekaj snega, v nekaterih krajih na južnem delu države Slovenije nad 20 centimetrov. Na Kredarici je bila ob 14. uri temperatura še minus 5,4 stopinj C, ob 21. uri so namerili le še minus 18,6 stopinj C, do jutra naslednjega dne pa je temperatura padla do minus 27,8 stopinj C. Na Krvavcu je temperatura s popoldanskih minus 1,8 stopinj C padla na minus 20,5 stopinj C zjutraj naslednjega dne, na Kumu z 1,2 stopinj C na minus 17,0 stopinj C, v Babnem Polju s 7,7 stopinj C na minus 20,3 stopinj C in v Ambrusu na Dolenjskem z 11,7 stopinj C na minus 17,0 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hamamatsu | panorama