Sreda, 25. november 2020, 11:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.9.2014

Vremenska napoved - 8. september 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 8. september 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.9.2014Danes in jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutri popoldne bo oblačnost povečala in zlasti v zahodni in severni Sloveniji bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, ob morju 17, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno, padavine in nevihte bodo od zahoda zajele vso Slovenijo. V četrtek bo oblačno in deževno.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri pretežno jasno. Nekaj več oblačnosti bo v Alpah, tam bodo popoldne posamezne plohe ali nevihte.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, sredi dneva in popoldne bo nastala kopasta oblačnost, ki bo lahko nekatera pobočja in vrhove ovila v meglo. Zlasti v Julijcih lahko nastane tudi kakšna ploha. Pihal bo v glavnem šibek veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo precej jasno, čez dan se bo nebo pooblačilo, nastajale bodo plohe in nevihte, nekateri vrhovi bodo v megli. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. september:
8.9.1958
Dnevni temperaturni hod je bil v veliko krajih izjemno velik - dan se je začel s hladnim jutrom, popoldne pa je bilo vroče. V Kočevju se je ogrelo z jutranjih 2,5 stopinj C na vročih 30,0 stopinj C popoldne, v Celju s 3,8 stopinj C na 29,4 stopinj C, v Črnomlju s 7,3 stopinj C na 33,4 stopinj C, na Bizeljskem s 7,2 stopinj C na 31,7 stopinj C in v Ljubljani s 7,7 stopinj C na 29,3 stopinj C.

8.9.1973
Ponovno neobičajno vroč dan na Primorskem z rekordno visoko septembrsko temperaturo na nekaterih meteoroloških postajah. V Braniku na Vipavskem se je temperatura povzpela do 34,2 stopinj C, v Tolminu, Biljah pri Novi Gorici in Vipolžah v Goriških brdih s 34,0 stopinj C ni bilo dosti manj vroče, v Ajdovščini pa so izmerili 33,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mumford | hike