Torek, 1. december 2020, 03:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.9.2014

Vremenska napoved - 19. september 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 19. september 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.9.2014Popoldne bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, občasno bo tudi ponekod v osrednjih krajih več oblačnosti. Drugje bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne se bodo v zahodni Sloveniji pojavljale krajevne plohe in potem tudi posamezne nevihte. Čez dan bo začel pihati jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, v vzhodni Sloveniji približno 25 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in v osrednjem delu države spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne pojavljale v glavnem le v zahodnih krajih, proti poldnevu pa postopno tudi v osrednjih. Proti vzhodu bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in tudi tam bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 16, v severovzhodni Sloveniji in na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na vzhodem delu države do 26 stopinj Celzija.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru se bo dež okrepil. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zvečer spustila pod 2000 m. Dež bo ponehal v noči iz ponedeljka na torek.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Drugje bo pretežno jasno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana pa jugo. Tudi jutri dopoldne bo vreme podobno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte nastajale v večjem delu sosednjih pokrajin. Pihal bo jugozahodni veter,

Gorski svet
Danes bo na Pohorju in deloma v vzhodnih Karavankah še delno jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Zlasti v Julijskih Alpah ter v hribih Notranjske in severne Primorske bodo popoldne občasne padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Kakšna ploha ali nevihta bo zvečer možna tudi v Karavankah. Pihal bo zahodni do jugozahodnik, ki bo občasno lahko kar močan. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov 8 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno le na Pohorju in morda v Koroških hribih v dopoldanskem času. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale v Julijskih Alpah in hribih Notranjske in severne Primorske, popoldne pa tudi drugje. Pihal bo zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. september:
19.9.1977
Na nekaterih meteoroloških postajah so zjutraj glede na letni čas izmerili neobičajno visoko snežno odejo. Na Javorniku nad Colom (1100 m) je bilo 38 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo (1070 m) 31 centimetrov, na Krvavcu (1740 m) 30 centimetrov ter na Pleši (Nanosu, 1258 m) 10 centimetrov snega. Sicer je bilo neobičajno hladno, še posebej zjutraj v nekaterih krajih na zahodnem delu države. Na Kredarici (2514 m) je bila minimalna temperatura zimskih minus 8,3 stopinj C, pri Domu na Komni (1520 m) se je ohladilo do minus 5,0 stopinj C, na Planini pod Golico (970 m) do minus 1,2 stopinj C, v Bovcu do -0,1 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici do 1,0 stopinj C.

19.9.1986
Na zahodno in srednjo Evropo je bilo obsežno območje za mesec september izrazito visokega zračnega tlaka. V Novem mestu in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1037 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1036 hPa, v Portorožu pa le 1029 hPa.

19.9.2010
Izjemno močno deževje, ki se je začelo 16. septembra, je končno ponehalo. Predvsem v predelih osrednje in zahodne Slovenije je bilo deževje po višini padavin rekordno. Na Otlici nad Ajdovščino je padlo 537 milimetrov, na Voglu 351 milimetrov, na Planini pri Rakeku 338 milimetrov, v Topolu pri Medvodah 320 milimetrov, v Hotedršici pri Logatcu 307 milimetrov, v Ljubljani 271 milimetrov, v Dobrniču na Dolenjskem 223 milimetrov in v Celju 220 milimetrov padavin. Številna območja so prizadele silovite poplave.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sheerness | abc hiker