Sobota, 5. december 2020, 00:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.8.2014

Vremenska napoved - 8. avgust 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. avgust 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.8.2014Popoldne bo pretežno jasno, le izjemoma bo v hribovitem svetu nastala kakšna kratkotrajna ploha.
Tudi jutri bo v glavnem jasno, verjetnost vročinskih neviht bo majhna. Pihati bo začel jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo zlasti v zahodnih krajih občasno nekoliko več oblačnosti, sicer bo dokaj jasno. Tu in tam bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodnik.
V ponedeljek bo v južni in vzhodni Sloveniji večji del dneva še jasno in vroče, drugje bo popoldne oblačnost povečala. Pihal bo jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severozahoda začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v noči iz ponedeljka na torek zajele večji del Slovenije.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo dokaj jasno vreme, popoldne bo zlasti na območju Alp nastalo nekaj ploh in neviht.

Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo precej jasno. Čez dan bodo nastali kopasti oblaki in popoldne je kakšna ploha. Nevihte so manj verjetne. visokogorju bo pihal rahel severozahodnik, nižje pa šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.
Jutri bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v južnem predgorju Julijskih Alp tudi pretežno oblačno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Popoldne bo lahko nastala kakšna krajevna ploha ali nevihta. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. avgust:
8.8.1926
Obilno deževje v večjem delu države je povzročilo hude poplave. Do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo preko 100 milimetrov padavin v zadnjih 48 urah. Največ, 236 milimetrov, so jih zabeležili na meteorološki postaji Hrib v Loškem potoku, v Kranjski Gori je padlo 142 milimetrov, v Zgornjih Lokah pri Blagovici 141 milimetrov, v Škofji Loki 131 milimetrov in v Gradišču (sedaj Sveta Trojica) v Slovenskih goricah 126 milimetrov padavin.

8.8.2008
V popoldanskih nevihtah je v nekaterih krajih na območju Ljubljane in Ilirske Bistrice padala za jajce ali celo jabolko debela toča, ki je povzročila veliko gmotno škodo. Ob prehodu hladne fronte je sredi naslednje noči ob morju zapihal zelo močan veter s sunki nad 30 m/s; na Letališču Portorož so izmerili 36 m/s, v Kopru pa 30 m/s.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Calvi | abc hiker