Ponedeljek, 23. november 2020, 20:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.8.2014

Vremenska napoved - 31. avgust 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > avgust > 31. 8. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 31. avgust 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.8.2014Danes bo zmerno do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo v južnih krajih. Čez dan bo še v glavnem suho. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. Ob morju bo proti večeru zapihal zmeren jugo.
Preko noči bodo padavine, v začetku tudi nevihte, zajele vso Slovenijo. V drugem delu noči bo zapihal okrepljen, ob morju tudi močan severnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno. V prvem delu dneva bo deževalo, čez dan bo dež slabel in od zahoda marsikje prehodno ponehal, zlasti v zahodni Sloveniji se lahko delno razjasni. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugje severni ali severovzhodnik. Hladno bo, temperature čez dan bodo le od 12 do 17, na Primorskem do približno 21 stopinj Celzija.

V torek se bo od vzhoda znova nebo pooblačilo, pojavljale se bodo padavine, manj pogosto v zahodni Sloveniji. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela. V sredo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe. Nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
V krajih severno od nas bo danes spremenljivo do pretežno oblačno, drugje v začetku še jasno. Popoldne se bo oblačnost postopno povsod povečala. Na območju Alp se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo preko noči razširile proti jugu. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer zapihal zmeren jugo, ki se bo preko noči hitro obrnil v močan severnik, v Kvarnerju proti jutru v močno burjo. Jutri bo v severni Italiji in ob severnem delu Jadrana delno jasno in v glavnem suho, drugje bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Vetrovno bo, ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Krajevne plohe bodo proti večeru že bolj pogoste. V sredogorju bo pihal rahel južni do jugovzhodni veter, v visokogorju pa šibak do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno. Ponekod bodo padavine prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, ki bo le postopno slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 4 st. C.

Vremenski pojavi na dan 31. avgust:
31.8.1995
Poletje se je v nekaterih krajih zaključilo z enim najhladnejših juter v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je ohladilo pod ledišče, izmerili so -0,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo 1,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 1,5 stopinj C, v Ljubljani 5,8 stopinj C, in v Novi Gorici 6,1 stopinj C.

31.8.2003
Na severozahodu je ponovno močno deževalo, vendar tokrat nalivi niso bili tako intenzivni kot pred dvema dnevoma. V Ratečah je v 12 urah padlo 124 milimetrov, na Predelu 122 milimetrov, v Logu pod Mangartom 99 milimetrov in v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami 82 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Yasmine Hammamet | hike