Sobota, 5. december 2020, 00:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.8.2014

Vremenska napoved - 21. avgust 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > avgust > 21. 8. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 21. avgust 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.8.2014Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, na Primorskem posamezne nevihte. Tam bo pihala rahla burja.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. Največ jasnega vremena bo ob morju. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do približno 26 stopinj Celzija.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, zlasti v zahodni in južni Sloveniji bodo tudi nevihte.
V nedeljo dopoldne bo dež povsod ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo. Hladno bo, na Primorskem bo zapihala burja.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, zlasti v krajih južno od nas bodo popoldne tudi nevihte. Jutri bo spremenljivo oblačno in v večini sosednjih pokrajin suho. Krajevne plohe bodo le ponekod v krajih zahodno in južno od nas.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bodo popoldne krajša obdobja jasnega vremena. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Občasno bodo manjše, krajevne padavine, z večjo verjetnostjo na območju Julijskih Alp. V visokogorju bo pihal zmeren jugozahodni veter, nižje pa šibak jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na 2500 približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. avgust:
21.8.1982
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih južne in zahodne Slovenije so se zjutraj pojavljali močni nalivi. Največ dežja je padlo na Kočevskem, v Beli krajini in v Spodnji Soški dolini. Na postaji Novi Lazi pri Kočevju je pluviograf v petih urah zabeležil 186 milimetrov, v Črnomlju pa 109 milimetrov padavin. Na Planini pod Mirno goro je dvodnevna vsota padavin znašala 200 milimetrov, v Koprivniku pri Kočevju pa 195 milimetrov. Na padavinskih meteoroloških postajah Kal nad Kanalom in Morsko pri Kanalu je do 7. ure zjutraj padlo 165 milimetrov oziroma 164 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

21.8.1988
Dopoldne so bili na Goriškem ekstremno močni nalivi. Na postaji Kekec nad Novo Gorico je v pol ure padlo 84 milimetrov, v eni uri 141 milimetrov in v treh urah 191 milimetrov padavin! V Novi Gorici je v eni uri padlo 119 milimetrov, v Čepovanu pa 95 milimetrov padavin. Tudi v veliko krajih v zahodni, južni in osrednji Sloveniji je obilno deževalo, do jutra tega ali naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov v enem dnevu! V Trnovem pri Novi Gorici je padlo 232 milimetrov, v Novi Gorici 218 milimetrov, na Gorjušah v Bohinju 211 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 210 milimetrov, na Travi nad dolino Kolpe 146 milimetrov, v Zabičah pri Ilirskih Bistrici 134 milimetrov in v Želimljah, južno od Ljubljane, 120 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Invercargill | hike