Sreda, 2. december 2020, 01:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.8.2014

Vremenska napoved - 18. avgust 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > avgust > 18. 8. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 18. avgust 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.8.2014Danes bo jasno, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo občasno več oblačnosti. V Posočju lahko popoldne že pade kakšna kaplja dežja. Pihati bo začel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo v večjem delu države še pretežno jasno. Čez dan pa bo največ jasnega vremena v vzhodni Sloveniji. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v zahodni in ponekod v osrednjem delu države bodo občasno krajevne padavine, zlasti plohe. Še bo pihal jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju 17, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 27 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. V vzhodni Sloveniji bo v prvem delu dneva še delno jasno.
V četrtek bo oblačno s padavinami, v začetku tudi nevihtami. Ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes večinoma jasno vreme, le v južnem predgorju Alp bo pretežno oblačno. Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. V Alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijskih Alpah in južno od Bohinjskega grebena ter vzdolž Javornikov do Snežnika pretežno oblačno, pobočja bodo v oblakih. Megleno bo tudi ponekod v Kamniško-Savinjskih Alpah. Drugje bo še precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti na območju od Julijskih Alp do Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. avgust:
18.8.1961
Dan se je začel z neobičajno hladnim jutrom, še posebej na Notranjskem in Primorskem. V Babnem Polju so izmerili le 0,9 stopinj C, v Postojni se je ohladilo do 1,5 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 4,6 stopinj C, v Čepovanu do 5,3 stopinj C in v Neblem v Goriških Brdih do 6,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Greifswald | formenton