Torek, 1. december 2020, 03:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.6.2014

Vremenska napoved - 29. junij 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > junij > 29. 6. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 29. junij 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.6.2014Popoldne bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Na vzhodnem delu države bo še več sonca. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje temperature bodo od 23 do 30 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo padavine, deloma nevihte, začele širiti proti vzhodu in bodo preko noči zajele vso Slovenijo. Krajevno bodo možni tudi močnejši nalivi. Jutri zjutraj bo še oblačno s padavinami, čez dan bodo padavine slabele in počasi ponehale. Prehodno bo zapihal severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Ohladilo se bo, najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo delno jasno in v glavnem suho. V torek zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo. Preko noči se bodo padavine, deloma nevihte, razširile nad vse sosednje pokrajine in jutri od zahoda postopno ponehale.

Gorski svet
Danes bo zlasti v Julijskih Alpah spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Na vzhodnem delu države bo tudi več jasnega vremena. Zvečer se bodo padavine od zahoda krepile in počasi širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno s padavinami, ki bodo slabele in postopno ponehale. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zlasti zjutraj občasno lahko spustila tudi pod 2500 m. Popoldne in proti večeru se bo oblačnost od zahoda trgala, ni izključena še kakšna krajevna ploha ali nevihta. Pihal bo v glavnem zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. junij:
29.6.1948
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah, predvsem v hribovitih predelih, izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. Največ, 161 milimetrov padavin, je bilo v Črnem Vrhu nad Idrijo; na Otlici nad Ajdovščino so namerili 135 milimetrov, v Podbrdu v Baški dolini 102 milimetrov, v Ajdovščini 101 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 93 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 81 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Toulon | razgled