Sreda, 25. november 2020, 11:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2014

Vremenska napoved - 25. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 25. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 25. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2014Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije se bodo pojavljale krajevne plohe ali nevihte, lahko tudi zvečer. Razen na Primorskem bo pihal veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte bodo pogostejše kot danes, zlasti se bodo pojavjale proti poldnevu in popoldne. Takrat bo ponekod pihal južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 stopinj Celzija.

V torek in sredo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami, ki bodo v sredo manj verjetne. V torek bo pihal jugozahodnik. Nekoliko manj toplo bo.


Sosednje pokrajine
Ob Jadranu bo danes precej jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Jutri bo bolj spremenljivo vreme, krajevne plohe in nevihte se bodo začele pojavljati že pred poldnevom in jih bo več kot danes.

Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno, čez dan bodo rasli kopasti oblaki in zlasti popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, le zjutraj in deloma dopoldne bo oblačnosti manj. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem šibek veter južnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Portorož | vreme