Nedelja, 29. november 2020, 05:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.5.2014

Vremenska napoved - 22. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 22. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.5.2014Popoldne bo jasno. Pihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo od zahoda oblačnost postopno naraščala. Popoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, zvečer in v noči iz petka na soboto pa tudi ponekod drugje. Pihal bo južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Možna bo kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo dopoldne delno jasno, popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Dnevne temperature bodo malo nižje.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno in toplo vreme, le v hribih severne Italije bo občasno nekaj oblakov. Jutri bo v sosednjih krajih Italije že zjutraj spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Čez dan se bo oblačnost postopno širila proti vzhodu, krajevne plohe in nevihte se bodo popoldne začele poajvljati tudi v krajih južno in severno od nas, pogostejše pa bodo v noči iz petka na soboto.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, občasno bo nekaj oblakov zlasti v zahodnih Julijskih Alpah. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Temperatura na 1500 bo približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo od zahoda postopno več oblačnosti. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah ter v hribih Notranjske in severne Primorske, zvečer in v noči iz petka na soboto pa tudi drugje v slovenskih gorah. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodni veter. Temperatura na 1500 bo približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. maj:
22.5.1984
V Julijskih Alpah se je silovito deževje prejšnjega dne umirilo, v nekaterih krajih je padlo več kot 200 milimetrov padavin v 48 urah. Analogni zapisovalnik padavin je v Bovcu izmeril 210 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 199 milimetrov ter v Stari Fužini 158 milimetrov padavin. Na Voglu je v enem dnevu (24 urah) padlo 166 milimetrov, v Lepeni pod Krnom pa 165 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Takoradi | oglasi