Torek, 24. november 2020, 18:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.5.2014

Vremenska napoved - 14. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 14. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.5.2014Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj krajevnih ploh. Krepil se bo severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj se bo od vzhoda postopno nebo pooblačilo, le v zahodnih krajih bo v začetku še delno jasno in tudi popoldne bo tam oblačnost manj gosta. Sredi dneva bo na severovzhodu začelo rahlo deževati, zvečer in v noči iz četrtka na petek se bo rahel dež občasno pojavljal do osrednje Slovenije. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, na severovzhodu in ob morju do približno 10, v zatišnih alpskih dolinah približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do približno 19 stopinj Celzija.

V petek bo na zahodnem delu države pretežno oblačno in suho. Drugje po Sloveniji bo oblačno in občasno bo rahlo deževalo. Več padavin bo na vzhodnem delu države. Pihal bo okrepljen severnik, ki bo popoldne počasi slabel. V soboto bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin ter malo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, bolj oblačno bo v krajih vzhodno od nas. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Zlasti vzhodno od Slovenije bo pihal okrepljen severnik. Juri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Dopoldne bo začelo deževati v vzhodni Hrvaški in vzhodni Avstriji ter na Madžarskem. Dež se bo do večera razširil nad večino sosednjih pokrajin, razen nad Italijo in severni Jadran.

Gorski svet
Danes bo zjutraj delno jasno, nekoliko bolj oblačno bo v vzhodnem delu slovenskih gora. Čez dan bo spremenjivo oblačno s popoldanskimi krajevnimi plohami. Pihal bo okrepljen, občasno pa tudi močan, severnik. Temperatura na 1500 bo približno 4, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.
Jutri bo zjutraj v Julijcih in zahodnih Karavankah še delno jasno, čez dan se bo postopno nebo pooblačilo. Drugje bo že zjutraj ali zgodaj dopoldne oblačno, popoldne se bodo od vzhoda začele pojavljati rahle padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1100 in 1400 m. Pihal bo močan severnik. Temperatura na 1500 bo približno 2, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. maj:
14.5.1969
Višek tri- do štiridnevnega vročinskega vala, po nižinah v notranjosti se je ogrelo nad 30 stopinj C. Najbolj vroče je bilo v Sremiču na Bizeljskem, kjer se je ogrelo do 32,9 stopinj C, v Radečah se je živo srebro ustavilo pri 32,5 stopinj C, v Črnomlju pri 32,3 stopinj C, v Celju pri 32,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 30,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Boston MA | lana