Petek, 27. november 2020, 23:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2014

Vremenska napoved - 13. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 13. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2014Popoldne bodo padavine slabele in postopno ponehale. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1000 in 1200 metrov. Na Primorskem bo v glavnem brez padavin in zlasti ob morju tudi deloma jasno. V vzhodni Sloveniji bo pihal severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo okrepljen severnik.
Jutranje temperature bodo od 5 do 8, v alpskih dolinah približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V četrtek bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje se bo postopno nebo pooblačilo. Popoldne bo v vzhodni polovici države rahlo deževalo. Sveže bo. V petek bo oblačno. Na zahodnem delu države bo suho, drugje pa bo občasno še rahlo deževalo. Padavin bo več na vzhodnem delu države. Oba dneva bo pihal okrepljen severnik.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno in hladno, občasno bo v nekaterih krajih še deževalo. V sosednjih pokrajinah Italije bo delno jasno. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Zlasti vzhodno od Slovenije bo pihal okrepljen severnik.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem. V visokogorju bo večji del dneva pihal zmeren severozahodni veter, nižje pa bo zapihal zmeren severovzhodnik. Temperatura na 1500 bo približno 0, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.
Jutri bo zjutraj delno jasno, čez dan pa spremenjivo oblačno s krajevnimi plohami. Pihal bo okrepljen, občasno pa tudi močan, severnik. Temperatura na 1500 bo približno 5, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Redwood City CA | weather bing