Ponedeljek, 30. november 2020, 12:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.5.2014

Vremenska napoved - 11. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 11. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 11. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.5.2014Popoldne bo pretežno oblačno, le na jugovzhodu bo več sonca. V zahodni, severni in deloma osrednji Sloveniji se bodo že pojavljale krajevne padavine, deloma kot plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Proti večeru se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in hitro razširile na vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severnik. Meja sneženja se bo spustila na 1300 m nad morjem. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na severozahodu približno 17 stopinj Celzija.
Do jutra bo dež v glavnem ponehal in od severozahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo zlasti v severnih krajih nastale posamezne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V noči iz ponedeljka na torek bo ponovno začelo deževati. V torek bo deževno, popoldne in zvečer pa bo v osrednjih in zahodnih krajih dež ponehal. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, tam se bo proti večeru delno zjasnilo. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1100 m. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne bodo še posamezne plohe. Pihal bo okrepljen severnik.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in zahodno od nas oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Drugje bo še deloma jasno. Zvečer se bodo padavine z nevihtami od severa postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Jutri se bo zjutraj ranebo zjasnilo, čez dan pa bo nastajala kopasta oblačnost in posamezne plohe.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Kakšna kratkotrajna ploha bo možna že dopoldne, pogostejše pa bodo popoldne, ko bo tudi kakšna nevihta. Proti večeru bodo padavine z nevihtami vse pogostejše in močnejše, meja sneženja se bo spustila na 1300 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter, ki se bo zvečer na severovzhodu obrnil v severovzhodni veter. Temperatura na 1500 bo približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne tudi pretežno oblačno. Popoldne bodo plohe. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Temperatura na 1500 bo približno 5, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. maj:
11.5.1953
Dan se je začel z zelo hladnim jutrom. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal minus 10,4 stopinj C. V Ratečah je bila najnižja temperatura minus 6,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,9 stopinj C, v Mariboru minus 5,0 stopinj C in v Murski Soboti minus 4,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Yeosu | video