Sobota, 28. november 2020, 00:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2014

Vremenska napoved - 10. maj 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > maj > 10. 5. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. maj 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2014Popoldne bo jasno. Zlasti v severni Sloveniji bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ponekod na Primorskem pa jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature od 20 do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku še delno jasno, čez dan pa bo spremenljivo, zlasti v severnih krajih tudi pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Proti večeru se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in hitro razširile na vso Slovenijo. Lokalno bodo možni močnejši nalivi. Ob tem bo prehodno zapihal okrepljen severovzhodnik, ki bo najmočnejši v Prekmurju in na Štajerskem. Meja sneženja se bo spustila na 1300 do 1500 m nad morjem. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju 15, čez dan bodo najvišje temperature pa od 19 do 24, na severozahodu približno 17 stopinj Celzija.

Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal v severni polovici države, dopoldne pa postopno tudi drugje. Čez dan se bo ponekod prehodno delno zjasnilo, popoldne bodo zlasti v severnih krajih nastale krajevne plohe. Ohladilo se bo. V noči iz ponedeljka na torek bo ponovno začelo deževati. V torek čez dan bo dež od zahoda slabel in popoldne ponehal. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1200 m. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, tam bo zapihala zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribovitem delu severne Italije in v Avstriji, kjer bodo tudi krajevne plohe ali nevihte. Jutri bo v krajih severno od nas spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan se bodo začele pojavljati krajevne plohe in zlasti popoldne tudi nevihte. Drugje bo v glavnem jasno, bolj oblačno bo v sosednjih krajih Italije. Zvečer se bodo padavine z nevihtami od severa postopno razširile nad vse sosednje pokrajine.

Gorski svet
Danes v začetku jasno, čez dan pa bo več zlasti kopaste oblačnosti. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. V visokogorju bo pihal rahel do zmeren zahodnik, v sredogorju pa v začetku šibak vzhodni do jugovzhodni veter, ki se bo čez dan obračal v južno in jugozahodno smer. Temperatura na 1500 bo približno 10, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Kakšna kratkotrajna ploha bo možna že dopoldne, pogostejše pa bodo popoldne, ko bo tudi kakšna nevihta. Proti večeru bodo padavine z nevihtami vse pogostejše. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter, ki se bo zvečer na severovzhodu obrnil v severovzhodni veter. Temperatura na 1500 bo približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oran | planina