Torek, 1. december 2020, 03:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.4.2014

Vremenska napoved - 9. april 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > april > 9. 4. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 9. april 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.4.2014Popoldne bo v glavnem jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Nastala bo kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal severni do severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na Primorskem približno 20 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, čez dan ponekod zmerno oblačno. Le izjemoma bo popoldne možna kakšna ploha. Jutro bo sveže, najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 stopinj Celzija.

V noči iz četrtka na petek bo v vzhodnih in osrednjih krajih prehodno rahlo deževalo, v petek čez dan pa se bo delno zjasnilo.
V soboto bo dopoldne še delno jasno, popoldne pa pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.


Sosednje pokrajine
Dež bo ponehal tudi na Hrvaškem. Čez dan bo v glavnem jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Burja ob Jadranu bo ponehala. Jutri bo pretežno jasno s svežim jutrom in kakšno popoldansko ploho. Nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas.

Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bodo še nastale posamezne plohe, v visokogorju snežne. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 2, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Možnost ploh bo dokaj majhna. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi okrepljen, zahodni do severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. april:
9.4.1956
Po nekaterih nižinah so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Mokronogu se je zjutraj ohladilo na minus 9,8 stopinj C, v Celju na minus 9,4 stopinj C, v Stari Fužini na minus 8,3 stopinj C, v Ilirski Bistrici na minus 7,6 stopinj C, v Novem mestu na minus 7,5 stopinj C in v Ljubljani na minus 5,3 stopinj C. Na Rudnem polju na Pokljuki se je temperatura spustila do minus 20,4 stopinj C, v Babnem Polju pa so izmerili minus 16,0 stopinj C.

9.4.2011
Predvsem na Primorskem je bilo izjemno toplo za letni čas, temperatura se je v veliko krajih približala 30 stopinj C. V Biljah se je živo srebro ustavilo pri 29,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu pri 28,3 stopinj C, na Letališču Portorož pri 27,9 stopinj C in v Postojni pri 26,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tenes | flickr hike