Sobota, 28. november 2020, 08:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.4.2014

Vremenska napoved - 2. april 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > april > 2. 4. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. april 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.4.2014Popoldne bo pretežno jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo tudi tam oblačnost postopno zgostila. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v višjih predelih zahodne Slovenije lahko pade kakšna kaplja. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19, v vzhodni Sloveniji do 22 stopinj Celzija.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Pozno popoldne in v noči iz petka na soboto se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, deloma plohe. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, nekoliko več oblačnosti bo v južni polovici države. Večinoma suho bo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes v glavnem jasno, le v krajih severno od nas bo popoldne možna kakšna ploha. Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter ponekod v zahodni Hrvaški zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, drugje pa jasno vreme.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano količino zlasti koprenaste oblačnosti. Več nizkih oblakov pa bo na območju zahodnih in južnih delov Julijskih Alp ter v hribih Notranjske in severne Primorske. Pihal bo v glavnem šibak šibak zahodni veter do jugozahodni veter. Temperatura na 1500 bo čez dan približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v vzhodnem delu slovenskih gora pa bo zlasti dopoldne precej jasno. Popoldne bo v Julijcih možna kakšna kaplja dežja, nad približno 2300 m pa kakšna snežinka. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Temperatura na 1500 bo čez dan približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. april:
2.4.1952
Z močno ohladitvijo se je meja sneženja spustila do nižin, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih zapadlo neobičajno veliko snega za mesec april. Na Mašunu pod Snežnikom (1017 m) so izmerili 55 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici in Novi vasi na Blokah 36 centimetrov, v Cerknici 30 centimetrov, v Ambrusu na Dolenjskem 26 centimetrov, v Črnomlju 21 centimetrov in v Ljubljani 20 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Luton | abc hiker