Torek, 1. december 2020, 03:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.4.2014

Vremenska napoved - 16. april 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > april > 16. 4. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 16. april 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.4.2014Popoldne bo na zahodnem delu države države v glavnem jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v vzhodni Sloveniji tudi pretežno oblačno. Nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Veter se bo preko noči in jutri zjutraj zlasti na vzhodnem delu države države še nekoliko okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, čez dan se bo v vzhodni Sloveniji nebo pooblačilo. Na jugovzhodu države bodo možne manjše padavine. Pihal bo severovzhodnik. Zjutraj bo v zatišnih legah lahko slana. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, v alpskih dolinah in v zatišnih legah do -3, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo delno jasno in suho. Veter bo v petek oslabel. Nekoliko bo topleje.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, vzhodno od Slovenije tudi pretežno oblačno. Nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodnik. Jutri bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno, čez dan bo občasno rahlo deževalo. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo severovzhodnik.

Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno lahko tudi megleno. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, le na vzhodnem delu države se bo popoldne zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Temperatura na 1500 bo približno 2, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. april:
16.4.1978
Višjeležeče predele je po koncu sneženja prekrivala za sredino meseca aprila izjemno debela snežna odeja. Na Predelu (1156 m) so zjutraj izmerili 100 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (889 m) in v Ratrčah (864 m) 62 centimetrov, v Ribnici na Pohorju (600 m) 59 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju in na Planini nad Sevnico 42 centimetrov in v Žetalah v Halozah pa 35 centimetrov snega. Na Dravsko-Ptujskem polju je bila razlika v višini snežne odeje od kraja do kraja neobičajno velika; v Framu in na Letališču Maribor snežne odeje ni bilo, v bližnjih Staršah ga je bilo 15 centimetrov, na Ptuju 13 centimetrov, v Cirkulanah pa omenjenih 42 centimetrov! Na Kredarici (2514 m) je bila snežna odeja debela 587 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) pa 400 centimetrov!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Odo-ri | monte