Sobota, 28. november 2020, 18:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.4.2014

Vremenska napoved - 14. april 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > april > 14. 4. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 14. april 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.4.2014V začetku bo pretežno jasno, le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo bolj oblačno. Krepil se bo jugozahodnik. Popoldne bodo severne kraje zajele padavine, deloma plohe in nevihte, ter se zvečer in v prvem delu noči prehodno razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodnik.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bodo nastale kratkotrajne plohe. Še bo pihal severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, ob morju približno 9, v alpskih dolinah malo pod 0, danes čez dan bodo najvišje temeprature od 15 do 21, jutri od 9 do 14, na Primorskem približno 17 stopinj Celzija.

V sredo bo v glavnem jasno, vendar dokaj hladno in vetrovno. Popoldne bodo še nastale posamezne plohe.
V četrtek bo precej jasno, še bo vetrovno. Le v zatišnih legah bo možna slana.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku še v glavnem jasno, popoldne pa se bodo v krajih severno in vzhodno od nas pričele pojavljati plohe in nevihte. Preko noči bodo prehodno zajele večino sosednjih pokrajin in do jutra že ponehale. Ohladilo se bo. Jutri bo jasno, vendar sveže in vetrovno. Popoldne bo nastalo nekaj ploh.

Gorski svet
Danes bo na območju med Julijskimi Alpami in Snežnikom pretežno oblačno, drugje bo do sredine dneva še jasno. Popoldne in zvečer se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. Pihal bo zmeren do okrepljen zahodni ali jugozahodnik, ki se bo ob prehodu hladne fronte obrnil na severno do severozahodno smer. Temperatura na 1500 bo čez dan še približno 6, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Pihal bo mrzel severni do severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. april:
14.4.1981
Zlasti v nekaterih krajih na Primorskem je bil dnevni temperaturni hod rekorden za april, popoldne je bilo glede na letni čas izjemno toplo. V Postojni se je segrelo z minus 1,0 stopinj C na 23,0 stopinj C, v Tolminu z 2,5 stopinj C na 26,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici s 4,2 stopinj C na 26,8 stopinj C in v Divači z 2,0 stopinj C na 24,2 stopinj C.

14.4.1986
V nekaterih krajih je bila zabeležena najnižja aprilska temperatura v zadnjih desetletjih. Na Rakitni se je temperatura spustila na minus 18,0 stopinj C, v Kočevju na minus 10,5 stopinj C, na Letališču Maribor na minus 9,4 stopinj C, v Tolminu na minus 5,8 stopinj C in v Sevnem nad Litijo na minus 4,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Strunjan | redirect