Sobota, 28. november 2020, 00:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.3.2014

Vremenska napoved - 5. marec 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > marec > 5. 3. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 5. marec 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.3.2014Popoldne bo na Primorskem delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod se bodo občasno pojavljale manjše padavine. Pihal bo severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.
Tudi jutri bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihala bo zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno in manjše padavine, ki se bodo občasno pojavljale zlasti na vzhodem delu Slovenije, bodo v začetku nekoliko pogostejše. Še bo pihal severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 6, na Primorskem od 4 do 10, čez dan bodo najvišje temperature pa od 6 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo na Primorskem precej jasno. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, na vzhodem delu države tudi pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Veter bo v petek oslabel.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji-Julijski krajini in ob severnem delu Jadrana delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v notranjosti Hrvaške bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna burja. Jutri bo nekoliko bolj oblačno, sicer pa bo vreme podobno.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in ponekod megleno ter v glavnem brez padavin. Popoldne bo zlasti v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah nekoliko manj oblačnosti. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Omembe vrednih padavin ne bo. Popoldne bo nad zahodnim delom slovenskih gora oblačnosti manj. Pihal bo zmeren, ponekod občasno okrepljen severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. marec:
5.3.1971
Zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. Na Kredarici (2514 m) je bila najnižja temperatura tega dne minus 28,1 stopinj C in najvišja minus 23,9 stopinj C. Za mesec marec rekordno mrzlo je bilo tudi pri Domu na Komni (1520 m), kjer se je temperatura spustila na minus 24,3 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo (1070 m) z minus 20,0 stopinj C.

5.3.2006
V večjem delu Slovenije je močno snežilo. Naslednji dan zjutraj so v Koprivni na Koroškem izmerili 70 centimetrov, na Voglu 60 centimetrov, v Kotljah pri Ravnah na Koroškem 57 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 49 centimetrov, v Prigorici pri Ribnici 47 centimetrov, v Celju 40 centimetrov in v Ljubljani 32 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Savelletri | redirect