Ponedeljek, 30. november 2020, 21:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.3.2014

Vremenska napoved - 2. marec 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > marec > 2. 3. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. marec 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.3.2014Danes bo oblačno, v večjem delu države bo občasno deževalo, nad približno 800 metri pa snežilo. Čez dan bodo padavine v zahodnih krajih ponehale. Ponekod v notranjosti bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo zjutraj delno jasno in po nižinah megleno. Čez dan se bo oblačnost znova povečala, popoldne bo ponekod rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, ob morju 7, čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 4, drugje od 8 do 13 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, v hribovitem svetu občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo znova zapihala rahla burja.
V noči iz torka na sredo se bodo padavine prehodno nekoliko okrepile in v sredo čez dan v glavnem ponehale, najkasneje na vzhodnem delu države države. Zapihal bo severnik.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno, občasno bo deževalo. Čez dan bodo v krajih zahodno od nas padavine ponehale.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -7 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku delno jasno in po dolinah megleno. Čez dan se bo oblačnost znova povečala, popoldne in preko noči bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel lokalni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. marec:
2.3.1931
Ob 9. uri zjutraj so v zahodni Sloveniji izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Krekovšah na Idrijskem je padlo 140 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 137 milimetrov in v Bovcu 135 milimetrov padavin.

2.3.1947
Notranjost Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Kranjski Gori je bilo 149 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 122 centimetrov, v Žireh in na Bledu 85 centimetrov, v Murski Soboti 56 centimetrov in v Celju ter Ljubljani 50 centimetrov snega.

2.3.2011
Predvsem v noči s 1. na 2. mesec marec in dopoldne 2. marca je na Primorskem pihala zelo močna burja. Sunki so v veliko krajih presegli 100 km/h, na uradnih meteoroloških postajah smo izmerili sledeče vrednosti: Otlica 120 km/h, Dolenje pri Ajdovščini, Škocjan in Koper Markovec 114 km/h ter Bilje 94 km/h. Na izpostavljenih mestih so bili sunki še precej močnejši.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Peterhead | abc hiker