Četrtek, 24. junij 2021, 10:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.2.2014

Vremenska napoved - 7. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 7. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.2.2014Danes bo na zahodnem delu države države pretežno oblačno, zlasti na gorskih pregradah bodo manjše padavine, nad približno 900 m kot rahel sneg. Drugje bo delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer bo ob morju zapihal jugo. Zvečer se bodo padavine od zahoda krepile in v noči iz petka na soboto zajele vso državo. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do približno 12 stopinj Celzija.
Preko noči bo oblačno in deževno, jutri dopoldne pa bodo padavine ponehale. Čez dan se bodo manjše padavine pojavljale le še v višjih predelih zahodne Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 900 m. Na Primorskem in v vzhodni Sloveniji se bo delno zjasnilo. Popoldne bo ponovno začel pihati jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem in v južni Sloveniji do 12 stopinj Celzija.

V noči iz sobote na nedeljo bodo padavine ponovno zajele vso državo, v nedeljo bo dopoldne oblačno in deževno. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa zmeren jugozahodnik. Popoldne bodo padavine slabele, nastale pa bodo krajevne plohe, na Primorskem lahko tudi posamezne nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno, čez dan bo od zahoda ponovno začelo deževati. Ponekod bo zapihal južni veter.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo danes v glavnem jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v Gorskem Kotarju in v Karnijskih Alpah bodo občasno rahle padavine. Zlasti na Hrvaškem bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu bo začel pihati jugo. Proti večeru se bodo v krajih zahodno od nas začele padavine krepiti in počasi širiti proti vzhodu. Preko noči in jutri zjutraj bo oblačno in deževno. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale. Čez dan bo pretežno oblačno, v krajih zahodno in južno od nas bodo rahle padavine. Popoldne bo ponovno začel pihati jugzahodni veter.

Gorski svet
Danes bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. vrhovi gora bodo v glavnem v oblakih. Ponekod v zahodnih in južnih delih Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in Notranjske bodo občasno rahle padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 900 m. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 8, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija. Nevarnost snežnih plazov je še velika!
Jutri bo oblačno in megelno s padavinami, ki bodo dopoldne slabele. Popoldne se bodo pojavljale manjše padavine le še v zahodnih in južnih delih Julijskih Alp ter ponekod v hribih severne Primorske in Notranjske. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 900 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Nekoliko ohladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. februar:
7.2.1951
Izjemno močno deževje oziroma sneženje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo pred tremi dnevi, je končno ponehalo. Največ padavin so do jutra v preteklih 72 urah, 471 milimetrov, namerili na padavinski postaji Mrzla Rupa nad Idrijo; v Bovcu je padlo 437 milimetrov, v Kobaridu 357 milimetrov, na Planini pod Golico 286 milimetrov in v Bohinjski Bistrici 281 milimetrov padavin. Ker je bila meja sneženja v glavnem nad 1000 m, je veliko snega zapadlo le nad približno 1500 metrov.

7.2.1988
V Julijskih Alpah je nad višino približno 1600 m močno snežilo, nižje pa deževalo. Do jutra naslednjega dne je v preteklih 48 urah v Lepeni na Bovškem padlo 303 milimetrov padavin; v Ukancu v Bohinju so namerili 267 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 244 milimetrov, v Logu pod Mangartom 201 milimetrov in v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fall River MA | waterfall bing