Torek, 14. julij 2020, 10:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.2.2014

Vremenska napoved - 5. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 5. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.2.2014Danes bo oblačno, popoldne se bo ponekod na vzhodnem delu države delno zjasnilo. V zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno manjše padavine, deloma kot sneg, deloma pa kot dež, ki bo zmrzoval. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale. Čez dan se bo ponekod delno zjasnilo, zvečer bo po nižinah nastala megla.
Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, na Primorskem od 4 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem približno 10 stopinj Celzija.

V petek bo na vzhodnem delu države pretežno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno, v zahodnih krajih bo pričelo rahlo deževati. Topleje bo, pihal bo okrepljen jugozahodnik. V noči iz petka na soboto se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo ter v soboto dopoldne v glavnem ponehale. Meja sneženja bo med 600 in 900 metri nadmorske višine.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno. Zlasti zahodno od nas bodo občasno padavine. Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, najpozneje v krajih južno od nas. Ponekod se bo delno zjasnilo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Popoldne se bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju prehodno delno zjasnilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija. Nevarnost plazov je še velika!
Jutri bo v začetku oblačno in megleno z rahlim sneženjem, čez dan se bo delno zjasnilo. Pihal bo v glavnem šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija. Nevarnost plazov bo še velika!

Vremenski pojavi na dan 5. februar:
5.2.1936
V večjem delu Gorenjske je drugi dan pihal močan veter, ki je predvsem pod Karavankami dosegel viharno moč in povzročil precej škode.

5.2.2004
Neobičajno toplo februarsko popoldne, predvsem v vzhodni Sloveniji in višjih legah. V Dobličah pri Črnomlju se je v sončnem vremenu ogrelo do 20,7 stopinj C, v Jeruzalemu do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,1 stopinj C, na Lisci (943 m) do 17,2 stopinj C in na Voglu (1535 m) do 14,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Caorle | gora