Torek, 7. julij 2020, 07:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.2.2014

Vremenska napoved - 26. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 26. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2014Popoldne in jutri bo v zahodni in južni Sloveniji pretežno oblačno, zlasti na Notranjskem in Primorskem bo občasno lahko rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah severne in vzhodne Slovenije megla, čez dan bo pihal jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 4, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 stopinj Celzija.

V petek bo na severovzhodu države še deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo rahlo deževalo.
V soboto bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, nad približno 900 m nad morjem pa rahlo snežilo. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno in južno od nas bo pretežno oblačno, ponekod bodo manjše padavine. Drugje bo delno jasno.

Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, na območju Julijskih Alp in v hribih Notranjske ter severne Primorske pa bo oblačno ali megleno. Ponekod bodo možne manjše padavine. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, na območju Javornikov in Snežnika bo rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26.2.1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26.2.1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nanhui | alps bing