Torek, 7. julij 2020, 08:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.2.2014

Vremenska napoved - 24. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 24. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.2.2014Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Preko noči bo delno jasno, zjutraj bo ponekod lahko megleno. Jutri zjutraj in deloma dopoldne bo zlasti v osrednji in vzhodni Sloveniji prehodno ponovno nizka oblačnost. Čez dan se bo tam jasnilo, zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije pa se bo oblačnost povečala. Pihati bo začel južni ali jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, v alpskih dolinah do -5, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 stopinj Celzija.

V sredo bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo zvečer ponehal. Še nekoliko bolj oblačno, vendar v glavnem brez padavin, bo v četrtek.


Sosednje pokrajine
V sosednjih krajih Italije in ob Jadranu bo pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutri bo v začetku v notranjosti Hrvaške megla ali nizka oblačnost, čez dan se bo postopno nebo zjasnilo. Drugje bo delno jasno, jutro bo ponekod megleno. Popoldne bo bolj oblačno v hribih severne Italije in zahodne Hrvaške.

Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, le dopoldne bo še nekaj nizke oblačnosti. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter, ki se bo popoldne obračal v južno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno -1, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, popoldne se bodo začeli nabirati oblaki na hribih Notranjske in severne Primorske ter v zahodnem in južnem delu Julijskih Alp. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 0, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. februar:
24.2.1968
V nekaterih krajih v Alpah in na dinarski pregradi je po 22. mesecu februarju ponovno neobičajno močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. Na postaji Dom na Komni je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 246 milimetrov padavin; v Plužni pri Bovcu so namerili 190 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov, v Kobaridu 170 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 137 milimetrov in na Gomancah pod Snežnikom 132 milimetrov padavin.

24.2.1990
Čez dan je bilo glede na letni čas izjemno toplo, v nekaterih krajih so izmerili za mesec februar rekordno visoko temperaturo. V Tolminu se je v sončnem vremenu živo srebro povzpelo do 23,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila maksimalna temperatura 21,5 stopinj C, v Čepovanu 18,9 stopinj C, pod vrhom Rogle na 1335 m 14,5 stopinj C in na Kumu (1218 m) 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Comodoro | abc hiker