Torek, 7. julij 2020, 08:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.2.2014

Vremenska napoved - 22. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 22. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2014Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in do večera v glavnem povsod ponehale. Več jih bo v zahodni in osrednji Sloveniji. Meja sneženja bo med 500 in 700 metri nad morjem. Na Primorskem bo dopoldne zapihala rahla burja, ponekod na Štajerskem in v Prekmurju pa severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od zahoda jasnilo. Jutri bo v vzhodni in v delu osrednje Slovenije zmerno do pretežno oblačno, kakšna kaplja bo možna ponekod v krajih ob meji s Hrvaško. Precej jasno bo v večjem delu zahodne polovice Slovenije in tam bo zjutraj po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 2, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo na Primorskem in v visokogorju jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. V torek se bo na vzhodnem delu države postopno nebo zjasnilo, nebo pooblačilo pa se bo v zahodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, občasno bo deževalo, na območju Alp pa snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala rahla burja. Do večera bodo padavine postopno ponehale. Jutri bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo deževalo. Drugje bo jasno vreme. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo popoldne slabelo in postopno ponehalo. Zapihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa bo pihal južni do jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno, na Pohorju ter popoldne tudi v vzhodnih Karavankah pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bo oblačilo tudi v Kamniško Savinjskih Alpah. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22.2.1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22.2.1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Solomons Island MD | webcams bing