Torek, 7. julij 2020, 08:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.2.2014

Vremenska napoved - 20. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 20. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.2.2014Popoldne bo večinoma oblačno vreme. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, proti večeru bo pričelo rahlo deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, ob morju 7, v alpskih dolinah do -3, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V noči iz petka na soboto se bodo padavine nekoliko okrepile in v soboto popoldne ponehale. Po nižinah bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala burja. V nedeljo bo jasno, zjutraj bo po nižinah megla.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bodo padavine dopoldne v glavnem ponehale, najpozneje v krajih jugovzhodno od nas. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, sneženje bo dopoldne ponehalo. Popoldne se bo zlasti ponekod v visokogorju delno zjasnilo. V sredogorju bo zapihal šibak vzhodni do severovzhodnik, v visokogorju pa bo še pihal jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo nad približno 2000 metrov nadmorske višine delno jasno, drugje oblačno ali megleno. Popoldne bo povsod oblačno ali megleno, pričelo bo rahlo snežiti. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. februar:
20.2.1947
Večdnevno občasno sneženje je čez dan v glavnem ponehalo, večji del notranjosti Slovenije prekrivala neobičajno visoka, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo najvišja snežna odeja v 20. stoletju. V Kranjski Gori so ob 7. uri zjutraj namerili 145 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinjski dolini 140 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku 128 centimetrov, v Novih selih pri Kočevju 115 centimetrov, v Gradišču (danes Sveti Trojici) v Slovenskih goricah 99 centimetrov, v Adlešičih v Beli krajini 91 centimetrov, v Murski Soboti 85 centimetrov, v Mariboru 76 centimetrov in v Ljubljani 68 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tropea | kamera