Torek, 14. julij 2020, 11:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.2.2014

Vremenska napoved - 19. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 19. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.2.2014Danes bo oblačno, občasno bo v nekaterih krajih deževalo. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju pa bo pihal jugo. Zvečer se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, ponekod v vzhodni in južni Sloveniji do 14, na Primorskem pa do 16 stopinj Celzija.
Preko noči bo povsod po državi deževalo, meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine približno 700 m. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati rahla do zmerna burja.
Jutri dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, popoldne se bo lahko ponekod delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, na Primorskem približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno oblačno, zlasti na zahodnem delu države in jugu države bo popoldne ponovno pričelo deževati.
V soboto bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne oslabele in ponekod tudi ponehale. Po nižinah bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala burja.


Sosednje pokrajine
V Furlaniji, na avstrijskem Koroškem in ob Jadranu bo danes oblačno s padavinami. popoldne bodo možne tudi nevihte. Drugje bo deloma jasno. Zvečer bodo padavine zajele vso sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo. Preko noči bo oblačno in deževno, zjutraj bo ob severnem delu Jadrana začela pihati rahla do zmerna burja. Padavine bodo jutri dopoldne v glavnem ponehale, čez dan se bo ponekod delno zjasnilo.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju občasno delno jasno in v glavnem suho. Drugje bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Največ padavin bo v Julijskih Alpah. Tam bo popoldne lahko tudi zagrmelo. Proti večeru se bodo padavine širile proti vzhodu. Pihal bo zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 3 do 6, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.
Jutri bo oblačno in tudi megleno, padavine bodo dopoldne ponehale. Popoldne se bo zlasti ponekod v visokogorju delno zjasnilo. V sredogorju bo zapihal šibak vzhodni do severovzhodnik, v visokogorju pa bo še pihal jugozahodnik. Nekoliko se bo ohladilo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. februar:
19.2.1958
Do jutra je v preteklih 24 urah v nekaterih krajih v južnem delu Slovenije zapadlo neobičajno veliko snega. V Novih selih pri Kočevju so namerili 68 centimetrov, v Slivju v Brkinih 60 centimetrov, v Osilnici 59 centimetrov in v Črnomlju 41 centimetrov novega snega.

19.2.1996
Čez dan je v večjem delu države zmerno do močno deževalo, v višjih legah pa snežilo. Zvečer se je ohladilo in meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila do nižin. V nekaterih krajih v severni polovici Slovenije so bile padavine zelo obilne. V Gornjem Gradu je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 110 milimetrov, v Kamniški Bistrici 105 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 101 milimetrov, v Lučah v Savinjski dolini 93 milimetrov, v Kranju 77 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 63 milimetrov padavin.V višjih legah severne Slovenije je do jutra naslednjega dne zapadlo zelo veliko snega; na Strojni na Koroškem 95 centimetrov, na Kredarici 90 centimetrov, v Zgornjem Razborju v Vzhodnih Karavankah 78 centimetrov, v Ratečah 76 centimetrov, na Gorjušah v Bohinju in v Podlipju na Kozjaku 66 centimetrov ter na prelazu Črnivec nad Kamnikom 63 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dubai | alps bing