Torek, 7. julij 2020, 07:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.2.2014

Vremenska napoved - 18. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 18. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.2.2014Popoldne bo v severozahodni Sloveniji še delno jasno, nekaj sonca bo tudi ponekod na vzhodem delu Slovenije. Drugje bo pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal šibak jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, ob morju približno 12 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, nekaj jasnine bo na vzhodem delu Slovenije, kjer bo v glavnem brez padavin. Drugje bo občasno deževalo, pogosteje v zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 11, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu od 5 do 9, drugje od 12 do 17 stopinj Celzija.

V noči iz srede na četrtek bo povsod deževalo, v četrtek dopoldne pa bodo padavine v glavnem ponehale. Meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila do okrog 700 m nad morjem. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Popoldne se bo ponekod na severnem delu države delno zjasnilo.
V petek bo pretežno oblačno, zlasti na zahodnem delu države bo popoldne ponovno pričelo deževati.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v Alpah še delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Jutri bo v Furlaniji, na avstrijskem Koroškem in ob Jadranu oblačno s padavinami. Vmes bodo posamezne nevihte. Drugje bo delno jasno, pihal bo jugozahodni veter.

Gorski svet
Danes dopoldne bo delno jasno, le ponekod v sredogorju oblačno ali megleno. Popoldne bo nekaj sonca v vzhodnih Karavankah in na Pohorju, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, vendar v glavnem brez padavin. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -1 stopinja C.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju občasno delno jasno in suho. Drugje bo oblačno s padavinami, ki bodo najmočnejše v Julijskih Alpah, kjer lahko tudi zagrmi. Snežna meja bo na približno 1500 m. Pihal bo zmeren, v visokogorju močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. februar:
18.2.1950
Predvsem na Vipavskem in Krasu je bilo popoldne izjemno toplo. V Ajdovščini se je ogrelo do 24,0 stopinj C, na Kozini so namerili 22,0 stopinj C, v Podkraju nad Vipavo pa 19,8 stopinj C.

18.2.1953
Po mrzli noči se je čez dan ob deloma sončnem vremenu v nekaterih krajih zelo močno ogrelo. V Babnem Polju se je z nočnih minus 22,5 stopinj C temperatura do popoldneva povzpela do 5,2 stopinj C, v Kočevju z minus 20,7 stopinj C na 4,0 stopinj C, v Kranjski Gori z minus 15,0 stopinj C na 9,6 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem z minus 15,9 stopinj C na 8,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cape Town | hike abc