Torek, 7. julij 2020, 07:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.2.2014

Vremenska napoved - 17. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.2.2014Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan slabele in popoldne ponehale. Ob morju bo pihal jugo. Najvišje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 9 do 14 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku delno jasno in po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije nebo pooblačilo. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo popoldne občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, ob morju 8, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 10, ob morju do 14 stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno, nekaj jasnine bo na vzhodem delu Slovenije, kjer bo v glavnem brez padavin. Drugje bo občasno deževalo, pogosteje v zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči iz srede na četrtek bo povsod deževalo, v četrtek dopoldne pa bodo padavine ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno s padavinami, ki bodo zvečer v glavnem ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo do večera ponehalo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju občasno delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. V zahodnih in južnih Julijcih bodo občasno padavine. Meja sneženja bo na približno 1700 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. februar:
17.2.1956
Še tretjič zapored se je več kot noči močno ohladilo, temperatura zraka je v veliko krajih ponovno padla pod minus 20 stopinj C. V Babnem Polju se je ponovno ohladilo precej pod minus 30 stopinj C, izmerili so minus 34,1 stopinj C; v Mokronogu je termometer pokazal minus 29,3 stopinj C, v Celju minus 28,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 26,4 stopinj C, v Novem mestu minus 25,6 stopinj C in v Litiji minus 24,4 stopinj C.

17.2.2008
Nad našimi kraji je bilo jedro močnega anticiklona, ki je segal nad večji del Evrope; pri nas je bil izmerjen ekstremno visok zračni tlak. Na Letališču JP Ljubljana je na morski nivo preračunan tlak znašal 1049 hPa, v Ljubljani, Bovcu in Mariboru 1048 hPa, v Novem mestu in na Letališču Portorož pa 1046 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Aboadze | sella