Četrtek, 24. junij 2021, 11:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.2.2014

Vremenska napoved - 16. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 16. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.2.2014Danes bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal jugo, drugje pa jugozahodnik. Zvečer se bodo začele padavine pojavljati tudi v severni Sloveniji, začel pihati severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14, ob morju in v jugovzhodni Sloveniji približno 16 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo zlasti v severni Sloveniji spustila do nižin. Na jugozahodnem delu države države bodo možne tudi posamezne nevihte in lokalno močnejši nalivi.
Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo zopet dvignila. Zvečer bodo padavine slabele in ponekod tudi ponehale. Najnižje jutranje temperature bo do od 0 do 4, na Primorskem od 7 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V torek se bo delno zjasnilo. Čez dan se bo v zahodni Sloveniji ponovno nebo pooblačilo, ponekod v višjih predelih zahodne Slovenije bodo rahle padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
V sredo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Drugje bo delno jasno in suho. Toplo bo, pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije danes delno jasno, drugje pretežno oblačno. V krajih zahodno in ponekod južno od nas bo deževalo. Popoldne se bodo začele pojavljati padavine tudi severno od nas. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo. Preko noči se bodo padavine okrepile in zajele večino sosednjih pokrajinih. Meja sneženja se bo v Avstriji spustila do nižin. Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo zvečer slabele in v Avstriji in na Hrvaškem v glavnem ponehale. Meja sneženja se bo zopet dvigala. Ob Jadranu bo še pihal jugo.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno. V Julijskih Alpah, čez dan bodo pa tudi ponekod v Karavankah in in Kamniško Savinskih alpah občasno padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1400 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov od -1 do -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo v glavnem pod 1000 m. Pihal šibak do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. februar:
16.2.1956
Ponovno izjemno mrzlo, v veliko krajih celo rekordno mrzlo februarsko jutro. V Babnem Polju se je temperatura drugi dan zapored spustila na minus 34,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,2 stopinj C, v Postojni minus 30,5 stopinj C, v Murski Soboti minus 28,6 stopinj C, v Črnomlju minus 26,3 stopinj C, v Ljubljani minus 23,3 stopinj C in na Kozini pri Sežani minus 20,9 stopinj C.

16.2.1998
Popoldne je bil v glavnem jasno in vetrovno ter izjemno toplo; v veliko krajih so izmerili rekordno visoko temperaturo za mesec februar. V Metliki se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,2 stopinj C, v Novem mestu in Rogaški Slatini so namerili 21,5 stopinj C, v Kočevju 20,7 stopinj C, v Celju 20,6 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Preddvoru na Gorenjskem 20,1 stopinj C ter v Ljubljani 19,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shama | vallon