Torek, 7. julij 2020, 08:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.2.2014

Vremenska napoved - 14. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.2.2014Popoldne bo pretežno jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in v delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugje pa delno jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji od 11 do 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno. Najprej bo občasno deževalo v zahodnih, popoldne pa tudi v severnih krajih. Zlasti v jugovzhodni Sloveniji bo še dokaj jasno. Še bo toplo. Ob morju bo pihal jugo, drugje pa jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. V noči iz nedelje na ponedeljek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, ob morju bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. V ponedeljek popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo nebo zjasnilo tudi v sosednjih krajih Madžarske ter v notranjosti Hrvaške. Jutri bo pretežno jasno, v zahodni Hrvaški in v sosednih krajih Italije pa bo pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Pihal bo jugozahodni veter.

Gorski svet
Danes zjutraj se bo hitro nebo zjasnilo in dan bo v glavnem sončen. V visokogorju bo pihal zmeren severozahodnik, nižje pa v začetku severnik, ki bo oslabel in se popoldne obračal v jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.
Jutri bo v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah oblačno, tudi v Kamniško Savinjskih Alpah bodo nekateri vrhovi že zjutraj v oblakih, čez dan pa se bo še bolj nebo pooblačilo. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo zjutraj zmeren, čez dan pa se bo precej okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 6, na višini 2500 metrov pa tudi približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. februar:
14.2.1915
Alpske doline je prekrivala neobičajno debela snežna odeja, sneženje je v naslednji noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne je v Bohinjski Bistrici snežna odeja merila 220 centimetrov, v Kranjski Gori so namerili 195 centimetrov in v Mojstrani 115 centimetrov visoko snežno odejo.

14.2.1952
Že drugi dan je v večjem delu države močno snežilo. Do 7. ure zjutraj je v hribovitem delu zahodne Slovenije zapadlo 30minus 100 centimetrov in v Ljubljanski kotlini 40minus 60 centimetrov novega snega v enem dnevu.

14.2.1976
V višje ležečih predelih zahodne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. V Šebreljah na Cerkljanskem je do jutra naslednja dne zapadlo meter novega snega, v Mojstrani in Stari Fužini v Bohinju so ga namerili 82 centimetrov, v Zgornji Sorici in Logatcu 77 centimetrov, v Leskovi dolini pod Snežnikom 70 centimetrov, na Bregu pri Jesenicah 60 centimetrov in v Naklem 58 centimetrov. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je v istem obdobju padlo 183 milimetrov, na Vrhniki 104 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 96 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Monterrico | flickr hike