Torek, 7. julij 2020, 08:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.2.2014

Vremenska napoved - 11. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 11. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.2.2014Popoldne bo oblačno s pogostimi padavinami, ki bodo izrazitejše v južni in vzhodni Sloveniji. Meja sneženja bo med 800 in 1100 metri nadmorske višine, zvečer pa se bo postopno spuščala. V Prekmurju in na Štajerskem bo prehodno zapihal severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči bo dež, razen na Primorskem, prešel v sneg do nižin, padavine se bodo ponovno krepile proti zahodni Sloveniji. Jutri bo oblačno s padavinami, ki bodo od zahoda slabele in popoldne postopno ponehale. Po nižinah bo sneg prehajal v dež. Dopoldne bo ponekod pihal severnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 2, na Primorskem od 2 do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V noči iz srede na četrtek se bo nebo zjasnilo. V četrtek bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan se bo v zahodnih krajih oblačnost povečala. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. V petek bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine od severozahoda ponehale. Pihal bo jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, občasno bo deževalo. Zvečer se bo meja sneženja spuščala. Jutri popoldne se bodo padavine počasi umikale proti vzhodu.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Meja sneženja bo dopoldne med 800 in 1100 m, popoldne pa se bo začela spuščati. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki se bo v sredogorju popoldne obrnil v vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija. Nevarnost snežnih plazov bo v večjem delu visokogorja velika!
Jutri bo dopoldne oblačno, sneženje bo od zahoda postopno ponehalo. Popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo v glavnem zmeren veter svernih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija. Nevarnost snežnih plazov bo v večjem delu visokogorja velika!

Vremenski pojavi na dan 11. februar:
11.2.1986
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah, zlasti v severovzhodni Sloveniji, izmerili najvišjo februarsko snežno odejo od začetka meritev. V Ribnici na Pohorju je snežna odeja merila 150 centimetrov, v Podlipju na Kozjaku je sneg segal 132 centimetrov visoko, v Radljah ob Dravi so ga namerili 110 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 86 centimetrov, v Oplotnici ob vznožju Pohorja 75 centimetrov, v Kančevcih na Goričkem 69 centimetrov, v Veržeju 66 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

11.2.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo jedro obsežnega in izrazitega anticiklona, pri nas je zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa. V vzhodnem delu Slovenije je bila najvišja vrednost 1043 hPa, v Ljubljani 1042 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Waihi | cottage bing