Torek, 7. julij 2020, 07:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.2.2014

Vremenska napoved - 1. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 1. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.2.2014Popoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji, na vzhodem delu države pa jih bo do večera zelo malo. Snežilo bo ponekod na severozahodu države, drugje bo deževalo. Ponekod bosta še možna poledica in žled. Ob morju bo pihal jugo, tam lahko tudi zagrmi. Temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem od 8 do 14 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bodo padavine pogosteje pojavljale tudi v vzhodni Sloveniji. Tudi na Štajerskem in v Prekmurju bosta možna poledica in žled. Jutri bo na Primorskem deževalo. Drugje bo dež prehajal v sneg. Padavine bodo na severovzhodu ponovno oslabele, pa tudi v zahodnih krajih ne bodo več obilne. Jugo ob morju bo oslabel, na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja. Temperature bodo v glavnem malo nižje od današnjih.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V torek bo pretežno oblačno. V zahodnih krajih bodo občasno rahle padavine.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo. Vzhodno od Slovenije bo v glavnem suho, drugje se bodo pojavljale padavine, ki bodo najmočnejše v Furlaniji Julijski krajini. V alpskem delu Italije in v delu avstrijske Koroške bo močno snežilo, drugje pa bo v glavnem deževalo. Ob Jadranu bo pihal zmeren do okrepljen jugo, možne so tudi posamezne nevihte. Jutri bodo padavine v krajih zaodno od nas manj intenzivne, pojavljale pa se bodo tudi v krajih vzhodno od nas, dež bo prehajal v sneg. Čez dan bodo padavine od vzhoda slabele.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Snežilo bo v Julijskih Alpah, zahodnih Karavankah ter občasno v večjem delu Kamniško Savinjskih Alp, vzhodneje pa le redko in pogosteje zvečer ter v noči iz sobote na nedeljo Največ padavin bo ponovno v zahodnem delu Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in približno Snežnika. Meja sneženja bo predvsem na zahodnem delu države lahko tudi na približno 1400 m! Pihal bo zmeren do močan južni do jugovzhodni veter. Nevarnost snežnih plazov bo še naprej velika. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo čez dan od vzhoda slabelo. Tudi v zahodnem delu slovenskih gora padavine ne bodo več tako intenzivne in obilne. Pihal bo zmeren do močan južni do jugovzhodni veter, ki se bo v sredogorju obračal v vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. februar:
1.2.1952
V severozahodni Sloveniji je drugi dan zapored močno snežilo, prej debela snežna odeja se je še precej odebelila. V Bovcu so zjutraj naslednjega dne izmerili 169 centimetrov visoko snežno odejo (48 ur prej 74 centimetrov), pri Domu na Komni 270 centimetrov (187 centimetrov), na Planini pod Golico 195 centimetrov (112 centimetrov), pri izviru Soče 211 centimetrov (130 centimetrov) in v Bohinjski Bistrici 140 centimetrov (78 centimetrov).

1.2.1987
Mesec februar se je začel z debelo snežno odejo v notranjosti Slovenijo in močnim jutranjim mrazom predvsem v severnem delu Slovenije. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 26,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju do minus 25,2 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku do minus 24,4 stopinj C in v Mozirju do minus 22,2 stopinj C. V visokogorju je bilo bistveno topleje, na Kredarici je bila minimalna temperatura le minus 8,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Bibione | oglasi