Ponedeljek, 30. november 2020, 21:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.12.2014

Vremenska napoved - 5. december 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.12.2014Danes in jutri bo oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rosilo ali rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki se bo jutri popoldne nekoliko okrepila. Meja sneženja bo danes na približno 1800 metrov nadmorske višine, jutri pa med 500 in 800 metri.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, v Vipavski dolini in ob morju približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem od 8 do 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo na zahodnem delu države zmerno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v vzhodni polovici države bodo občasno še manjše padavine.
V ponedeljek bo suho z obdobji jasnega vremena. Na Primorskem bo oba dneva pihala v glavnem rahla burja.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri pretežno oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala v glavnem rahla burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. V sredogorju bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa šibak južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno, na območju Julijskih Alp bo v glavnem brez padavin, drugje bo občasno rahlo snežilo. V sredogorju se bo krepil severovzhodnik, tudi v visokogorju se bo veter obračal na severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. december:
5.12.1992
Zelo obilne padavine v zahodnem delu Slovenije, meja sneženja se je v noči na 6. mesec december z približno 2000 m spustila na približno 500 m nadmorske višine. Do jutra 6. decembra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na padavinski postaji Lepena so namerili 282 milimetrov, v Bovcu 276 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 235 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 213 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov in v Ilirski Bistrici 124 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Akwidaa | hike