Torek, 24. november 2020, 19:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.12.2014

Vremenska napoved - 31. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 31. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 31. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.12.2014Danes bo v vzhodni Sloveniji v začetku še pretežno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Rahlo sneženje ponekod v severozahodni in osrednji Sloveniji bo postopno ponehalo. Ponekod bo pihal vzhodnik, burja na Primorskem se bo prehodno okrepila.
Popoldne bo delno jasno, v vzhodni Sloveniji pa se bo oblačnost povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do -7, ob morju malo nad 0 stopinj Celzija.
V novoletni noči in jutri čez dan bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo proti vzhodu države, vendar bo tudi tam v glavnem suho. Še bo mrzlo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -17, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -4 do +2, ob morju približno 5 stopinj Celzija.

V petek bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Mraz bo nekoliko popustil.
V soboto bo delno jasno, zlasti v nekaterih predelih vzhodne Slovenije bodo prehodno možne manjše padavine.


Sosednje pokrajine
V krajih severno od nas bo danes pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo snežilo. Drugje bo delno jasno. Mrzlo bo, burja ob Jadranu se bo prehodno okrepila. Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti in možnosti za občasno rahlo sneženje pa bo nad Madžarsko in v notranjosti Hrvaške. Burja ob Jadranu bo postopno slabela.

Gorski svet
Danes bo na Pohorju delno jasno, drugje v začetku še v glavnem oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi ponekod v Julijcih. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, ki bo prenašal sneg in delal zamete. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -12, na višini 2500 metrov pa približno -15 stopinj Celzija.
Jutri bo v gorah v glavnem jasno z možnostjo občasno nekoliko povečane oblačnosti, na Pohorju pa bo večji del dneva prevladovalo oblačno vreme. Še bo pihal zmeren severovzhodni veter. Mraz bo popustil, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 31. december:
31.12.1906
Leto se je v večjem delu države končalo z debelo snežno odejo in močnim mrazom. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je termometer ob 7. uri pokazal minus 27,2 stopinj C, snežna odeja je bila visoka 61 centimetrov; v Žireh so pri 68 centimetrov visoki snežni odeji izmerili minus 25,5 stopinj C, v Postojni pri 45 centimetrov snega minus 23,2 stopinj C in v Bohinjski Bistrici minus 18,8 stopinj C pri 75 centimetrov snega. V Celju je bila minimalna jutranja temperatura minus 24,0 stopinj C in višina snega 70 centimetrov, v Ljubljani pa minus 19,8 stopinj C pri 71 centimetrov snega.

31.12.1976
Jugozahodni do zahodni veter je iz nekaterih kotanj z močnim temperaturnim obratom v jutranjem času spihal hladen zrak, tako da se je v nekaj urah ogrelo za 20 stopinj C. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči še ohladilo do minus 25,3 stopinj C, ob 7. uri zjutraj pa je bilo ob vetru minus 3,2 stopinj C. Podobno je bilo na Rakitni, kjer se je do 7. ure zjutraj segrelo z minus 24,0 stopinj C na minus 4,5 stopinj C. Zvečer je veter prevetril tudi nekatere nižine v vzhodnem delu Slovenije, zato je bila razlika v temperaturi med prepihanimi in zatišnimi kraji zelo velika: v Slovenskih Konjicah je bilo ob devetih zvečer 3,3 stopinj C, na Pragerskem minus 10 stopinj C, v Murski Soboti pa celo minus 15,7 stopinj C!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isla Trinidad | forum