Torek, 24. november 2020, 18:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.12.2014

Vremenska napoved - 27. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 27. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 27. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.12.2014Popoldne se bo postopno nebo pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države se bodo pojavljale rahle padavine, ob morju bodo možne posamezne plohe. Na Primorskem bo deževalo, drugje snežilo. Ob morju bo sredi dneva zapihal jugo, v severovzhodni Sloveniji in ponekod na Notranjskem pa južni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 2, na Gorišlem in ob morju od 3 do 7 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in preko noči razširile nad vso Slovenijo. Ob morju ter morda na Goriškem bo v glavnem deževalo, drugje snežilo. Jutri bo na Primorskem v glavnem suho, pihala bo močna burja. Drugje bo sneženje začelo slabeti, v noči iz nedelje na ponedeljek pa bo povsod prenehalo snežiti. Pihal bo severni do severovzhodnik. Temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju do približno 3 stopinje Celzija.

V ponedeljek bo delno jasno in mrzlo. Veter bo čez dan slabel. V torek bo spremenljivo oblačno, nastale bodo kratkotrajne snežne plohe. Še bolj mrzlo bo kot v ponedeljek, veter se bo prehodno ponovno nekoliko okrepil.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah se bo danes od zahoda postopno nebo pooblačilo, v krajih zahodno od nas bodo že manjše padavine, v Furlanski nižini ter Istri in Kvarnerju bo deževalo, drugje snežilo. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo. Preko noči bo sneženje zajelo vse sosednje pokrajine, le ob Jadranu bo deževalo. Tam bo zapihala močna burja, drugje bo pihal severovzhodni veter. Jutri bo oblačno s sneženjem, ki bo popoldne slabelo. Ob Jadranu ter v Furlaniji-Julijski krajini bo v glavnem brez padavin.

Gorski svet
Danes se bo nebo pooblačilo, vrhovi in pobočja bodo od zahoda vse bolj v oblakih. Dopoldne bo na zahodnem delu države začelo rahlo snežiti, sneženje se bo razširilo nad Kamniško Savinjske Alpe. Popoldne, predvsem pa zvečer, se bo okrepilo in preko noči razširilo proti vzhodu. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa -13 stopinj Celzija.
Jutri bo snežilo, megleno bo. Čez dan bo sneženje počasi slabelo in v noči iz nedelje na ponedeljek povsod ponehalo. Pihal bo močan severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -10, na višini 2500 metrov pa -15 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. december:
27.12.1993
V večjem delu vzhodne Slovenije je do jutra zapadlo največ novega snega v mesecu decembru po letu 1950. Na Šentilju v Slovenskih goricah so izmerili 50 centimetrov novega snega, v Mariboru in Gornji Radgoni ga je zapadlo 45 centimetrov, na Kobilju ob meji z Madžarsko 43 centimetrov, v Kočevju 39 centimetrov, v Lendavi 33 centimetrov in v Novem mestu 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Stonehaven | abc hiker