Torek, 24. november 2020, 18:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.12.2014

Vremenska napoved - 26. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 26. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 26. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.12.2014Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v severovzhodni Sloveniji bo zapihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku pretežno jasno in po nekaterih nižinah megleno. Dopoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Sredi dneva in popoldne bodo v zahodni in osrednji Sloveniji manjše padavine, po nižinah Primorske kot dež, drugje rahel sneg. Ob morju bo pihal jugo, zlasti v severovzhodni Sloveniji pa južni veter.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 2, na Primorskem od 3 do 6 stopinj Celzija.

V noči iz sobote na nedeljo se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Ob morju bo v glavnem deževalo, drugje snežilo. V nedeljo bo na Primorskem v glavnem suho, pihala bo zmerna do močna burja. Drugje bodo popoldne padavine oslabele in v noči iz nedelje na ponedeljek povsod ponehale. Pihal bo severni do severovzhodnik.
V ponedeljek bo suho, vetrovno in mrzlo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno, v krajih južno in vzhodno od nas v začetku še oblačno s rahlimi padavinami. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja, ki bo počasi slabela. Jutri se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo, v krajih zahodno od nas bodo že manjše padavine, v bližini morja kot rahel dež, drugje rahel sneg. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -13 st C.
Jutri se bo nebo pooblačilo, vrhovi in pobočja bodo v oblakih. Občasno bo snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa -14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. december:
26.12.1961
Dan se je začel z enim najhladnejših decembrskih juter 20. stoletja in tudi čez dan je temperatura v glavnem ostala globoko pod lediščem. V Novi vasi na Bloški planoti se je temperatura spustila do minus 29,4 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem je termometer pokazal minus 25,4 stopinj C, na Pragerskem minus 23,4 stopinj C, v Žireh minus 21,8 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 21,7 stopinj C, v Mariboru minus 21,6 stopinj C in v Novem mestu minus 20,4 stopinj C.

26.12.1996
Val polarnega zraka je preplavil Slovenijo in temperatura je, razen v nižjih predelih Primorske, ostala pod lediščem. Še posebej mrzlo je bilo ob obilenem vetru v gorah in na Primorskem, kjer je pihala burja. Na Kredarici se je živo srebro v noči na 27. mesec december spustilo do minus 26,3 stopinj C, na Krvavcu pa do minus 20,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | New Plymouth | hike