Ponedeljek, 30. november 2020, 11:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.12.2014

Vremenska napoved - 25. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 25. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 25. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.12.2014Popoldne bo v zahodnih in deloma v osrednjih krajih pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo občasno rahlo rosilo. Drugje bo delno jasno, oblačnost se bo zvečer povečala tudi na severovzhodu. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, ob morju in v jugovzhodnih krajih do 11 stopinj Celzija.
Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo, rahle padavine bodo od severa prehodno zajele večji del Slovenije. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo hitro spuščala, ob koncu padavin lahko ponekod sneži do nižin, vendar padavin bo malo. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja, ponekod drugje severovzhodnik. Jutri čez dan se bo postopno delno zjasnilo. Še bo razmeroma vetrovno.
Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, ponekod v severnih krajih do -5, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V soboto zjutraj bo pretežno jasno, dopoldne bo od zahoda oblačnost povečala in ponekod na zahodnem delu države bodo že rahle padavine. Veter bo prehodno oslabel. Popoldne bo v zahodni polovici države ponekod snežilo, ob morju deževalo. V noči iz sobote na nedeljo se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. V nedeljo bo sneženje postopno oslabelo, ob obali pa bo v glavnem deževalo. Na Primorskem bo pihala burja.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem delu Jadrana bo pretežno oblačno, drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo zahodni do jugozahodnik. Čez dan bo bolj oblačno tudi v krajih vzhodno od nas, zvečer pa se bo začelo oblačiti od severa in preko noči bodo padavine od severa prehodno zajele vse države. Jutri dopoldne se bo ranebo zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala burja.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, nekoliko več oblačnosti bo na severovzhodu. Hribi severne Primorske in Notranjske bodo v megli. Vrh oblačnosti bo predvidoma na približno 1400 m nad morjem. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 st C.
Jutri se bo ranebo zjasnilo. Pihal bo zmerni severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa -14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. december:
25.12.1981
Po nekajdnevnem sneženju so zjutraj na številnih meteoroloških postajah v zahodni in severozahodni Sloveniji izmerili najvišjo decembrsko snežno odejo od začetka meritev. V Logu pod Mangartom je snežna odeja dosegla višino 135 centimetrov, v Stari Fužini 126 centimetrov, v Zgornji Sorici 107 centimetrov, v Bovcu 83 centimetrov, v Idriji 78 centimetrov in v Logatcu 66 centimetrov.

25.12.2009
Izjemno močno deževje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo 22. decembra, je končno ponehalo. Zaradi dežja in taljenja snega so ponekod, npr. v Soški dolini, Bohinju in povodju Save, nastopile velike poplave. Največja petdnevna višina padavin, od 21. decembra zjutraj do 26. decembra zjutraj, je bila izmerjena na Žagi pri Bovcu, kjer je padlo 690 milimetrov padavin. V Mrzli Rupi nad Idrijo so namerili 463 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 363 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 328 milimetrov in v Postojni 268 milimetrov padavin.

25.12.2010
Na Kredarici (2514 m) so izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu decembru v zadnjih desetletjih - 400 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rhole | gora