Četrtek, 3. december 2020, 15:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.12.2014

Vremenska napoved - 24. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 24. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 24. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.12.2014Danes bo v zahodni in v delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo rahlo rosilo. Drugje bo deloma jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Pihal bo veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature do 7 do 13, v severnih krajih od 3 do 5 stopinj Celzija.
Tudi jutri bo v zahodnih in deloma v osrednjih krajih pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo občasno rahlo rosilo. Drugje bo v začetku delno jasno in po nekaterih nižinah bo zjutraj možna megla. Čez dan se bo oblačnost povečala zlasti na severovzhodu. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 4, ponekod v severnih krajih do -5, na zahodnem delu države od 5 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, ob morju in v jugovzhodnih krajih do 11 stopinj Celzija.

V noči iz četrtka na petek se bo povsod nebo pooblačilo, rahle padavine bodo prehodno zajele večji del Slovenije. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo hitro spuščala, ob koncu padavin lahko ponekod sneži do nižin, vendar padavin bo malo. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja, ponekod drugje severovzhodnik. V petek čez dan se bo postopno delno zjasnilo. Še bo razmeroma vetrovno. V soboto bo v začetku precej jasno, popoldne bo od zahoda oblačnost povečala. Veter bo prehodno oslabel.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem delu Jadrana bo pretežno oblačno, drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo zahodni do jugozahodnik. Jutri bo bolj oblačno tudi v krajih vzhodno od nas, zvečer pa se bo začelo oblačiti od severa.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, hribi severne Primorske in Notranjske bodo v megli. Vrh oblačnosti bo predvidoma na približno 1400 m nad morjem. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.
Jutri bo vreme podobno kot danes, le oblačnosti bo nekoliko več tudi na severovzhodu, vrh oblakov na Notranjskem pa bo na približno 1600 m. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. december:
24.12.1963
Nad osrednjo in jugovzhodno Evropo se je zadrževal izjemno močan anticiklon, v Sloveniji so bile izmerjene rekordno visoke vrednosti zračnega tlaka. Ob 7. uri zjutraj je tlak, preračunan na morski nivo, v Murski Soboti znašal 1052 hPa, v Mariboru 1051 hPa, v Novem mestu 1050 hPa in v Ljubljani 1049 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kailua Kona | panorama bing