Sreda, 25. november 2020, 11:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.12.2014

Vremenska napoved - 16. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 16. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.12.2014Popoldne bo oblačno. Občasno bo deževalo zlasti v zahodni in južni Sloveniji, postopno pa se bo dež začel pojavljati tudi ponekod drugje po državi. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 m nad morjem. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, na Primorskem do približno 12 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 800 m. Do jutra bodo padavine od severozahoda že v glavnem ponehale, zjutraj in deloma dopoldne se bodo občasno pojavljale le še ponekod v južnih krajih. Od severozahoda se bo oblačnost trgala, vendar izraziteje se bo nebo zjasnilo le na Primorskem. Tam bo zapihala burja, ki bo popoldne postopno ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, v Vipavski dolini in ob morju do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, na Primorskem do približno 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo v začetku precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od severozahoda nebo pooblačilo. V petek bo pretežno jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Čez se bo nebo pooblačilo v zahodnih krajih.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, rahle padavine, ki se bodo večino dneva pojavljale zlasti ponekod v krajih zahodno in južno od nas, bodo v noči na jutri postopno zajele vse sosednje pokrajine. Meja sneženja se bo spustila pod 800 m. Do jutra bodo padavine v glavnem ponehale, le v osrednji in zahodni Hrvaški se bodo pojavljale še dopoldne. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala burja, ki bo popoldne slabela.

Gorski svet
Danes bo oblačno in marsikje megleno. Občasno bodo manjše padavine, snežilo bo na nadmorski višini med 1200 in 1500 m. Večinoma suho bo na Pohorju ter na skrajnem vzhodu Karavank. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, ki bo počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.
Preko noči bodo padavine, meja sneženja se bo postopno spustila do nadmorske višine približno 700 m. V gorah bo zapadlo od 5 do približno 10 cm snega. Do jutra bodo padavine ponehale. Jutri bo v začetku oblačno, delno se bo nebo zjasnilo v severozahodnih krajih. Čez dan se bo oblačnost trgala tudi drugje. Pihal bo severni do severovzhodnik, v visokogorju pa zahodni veter do severozahodni veter. Veter bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. december:
16.12.1899
Večdnevno sneženje v večjem delu države se je umirilo, številne kraje je prekrivala zelo debela snežna odeja. Na Bledu je sneg segal 94 centimetrov visoko, v Cerknici so ga namerili 76 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Dravogradu 60 centimetrov. V Idriji in Postojni je bila največja višina dosežena dan prej, in sicer 90 centimetrov oziroma 70 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Torquay | razgled