Sreda, 2. december 2020, 01:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.12.2014

Vremenska napoved - 14. december 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > december > 14. 12. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 14. december 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.12.2014Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več jasnine bo zlasti na vzhodem delu Slovenije. Zlasti v zahodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo tudi na vzhodem delu države nekoliko bolj oblačno, vendar bo še nekaj sonca. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni in deloma v južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, ob morju in na Goriškem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, ob morju in na vzhodem delu države od 11 do 14 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno, padavine se bodo nekoliko okrepile in do večera zajele večji del Slovenije. Do srede zjutraj ali do zgodnjega dopoldneva bodo ponehale, najkasneje na Dolenjskem in v Beli Krajini. Dopoldne se bo delno zjasnilo. Nekoliko ohladilo se bo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo pretežno oblačno in zlasti ponekod v sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške bo občasno rahlo deževalo. Precej podobno vreme bo tudi jutri.

Gorski svet
Danes bo na Pohorju ter deloma v vzhodnih Karavankah zmerno do pretežno oblačno, nekaterih vrhovi bodo lahko v oblakih. Drugje bo oblačno in ponekod megleno, zlasti v gorah in hribih zahodne in južne Slovenije bodo rahle padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1500 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji C, nekoliko topleje bo v vzhodnem delu slovenskih gora.
Jutri bo pretežno oblačno in marsikje megleno, manj oblačnosti bo še vedno v vzhodnem delu Karavank ter na Pohorju. Zlasti v gorah zahodne in južne Slovenije bodo rahle padavine. Meja sneženja bo med 1300 in 1600 m nad morjem. Pihal bo zmeren, ponekod še močan jugozahodni veter, ki pa bo vendarle nekoliko šibkejši kot danes. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. december:
14.12.1962
Obilne padavine v večjem delu države so ponehale, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24-urno decembrsko višino padavin. V Kostanjevici na Krki je padlo 69 milimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini 67 milimetrov, na Planini pri Sevnici in v Rogaški Slatini pa 64 milimetrov.

14.12.1995
Do jutra je v nekaterih krajih zapadlo precej snega in skupna višina snega je bila v veliko krajih na južnem delu države in vzhodu zelo velika za mesec december. V Sodražici je sneg segal 62 centimetrov visoko, v Čemšeniku v Zasavju in Žetalah v Halozah so ga namerili 60 centimetrov, v Gornji Radgoni 53 centimetrov, v Želimljah južno od Ljubljane 46 centimetrov in v Mariboru 42 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chogok-ri | marmolada bing