Sobota, 28. november 2020, 17:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.11.2014

Vremenska napoved - 2. november 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. november 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.11.2014Danes bo precej jasno, v začetku bo ponekod po nižinah še megleno. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z dolgotrajno meglo približno 8, drugje od 12 do 16, na Primorskem do približno 19 stopinj Celzija.
Jutri se bo v zahodni in delu osrednje Slovenije postopno nebo pooblačilo, popoldne ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem že lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugje bo jasno, v začetku po nižinah megleno. Popoldne bo začel pihati jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla. Jutri se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju nebo pooblačilo, popoldne lahko ponekod že rahlo dežuje. Drugje bo še v glavnem jasno, zapihal bo jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne lahko ponekod v zahodnih Julijskih Alpah in v hribih severne Primorske že nastane kakšen oblak. Pihal bo rahel veter v glavnem južne do zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.
Jutri bo na območju zahodnih in južnih Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in Notranjske oblačno ali megleno, popoldne lahko ponekod že rosi ali rahlo dežuje. Drugje bo v začetku pretežno jasno, popoldne bo vse več oblačnosti tudi v zahodnih Karavankah in Kamniško - Savinjskih Alpah. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. november:
2.11.1941
Potem, ko je 23. oktobra v nekaterih krajih padlo veliko snega, je tokrat na debelo zamedlo večji del Slovenije. Zjutraj so na meteorološki postaji Babno Polje namerili 88 centimetrov snega, v Novih selih pri Kočevju 65 centimetrov, v Kranjski Gori 54 centimetrov, v Cerknici 48 centimetrov, na Bledu 34 centimetrov, v Ljubljani 33 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 24 centimetrov in v Mariboru 14 centimelja dežja!

2.11.1963
Do jutra je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije padlo zelo veliko padavin. V Kneških Ravnah pod Voglom so izmerili 278 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 261 milimetrov, v Bovcu 229 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 210 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 197 milimetrov in na Hrušici pri Colu 151 milimetrov. Nasprotno v enakem obdobju v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije ni padla niti kaptrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Hwaseong | flickr hike