Sobota, 28. november 2020, 09:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.11.2014

Vremenska napoved - 17. november 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > november > 17. 11. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. november 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.11.2014Popoldne bo na vzhodnem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in zlasti na zahodnem delu države se bodo občasno pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Ob morju bo pihal jugo, ponekod na Notranjskem in v severovzhodnih krajih pa južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, ob morju do približno 16 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se preko noči razširile nad
vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 1300 m, v Gornjesavski dolini pa tudi nižje. Jutri bo v začetku oblačno. Padavine bodo zjutraj v glavnem ponehale, potem se bodo občasno pojavljale še zlasti v zahodnih in v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe. Na vzhodnem delu države se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, v alpskih dolinah severozahodne Slovenije približno 4 stopinje Celzija.

V noči iz torka na sredo bodo padavine povsod ponehale. V sredo zjutraj se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno. V četrtek bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku suho, nekaj dežja bo le ponekod na Hrvaškem. Popoldne bo začelo v Italiji, Istri in Kvarnerju deževati. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo. Preko noči bodo padavine zajele vse sosednje pokrajine, meja sneženja se bo v Alpah spustila do višje ležečih dolin. Jutri dopoldne bodo vzhodno od Slovenije ponehale, oblačnost se bo tam trgala, zvečer in v noči iz torka na sredo pa bo dež ponehal tudi drugje.

Gorski svet
Danes zjutraj bo v visokogorju Julijskih Alp delno jasno, drugje bo v glavnem oblačno in megleno. Dopoldne se bo zlasti v zahodnih Julijcih ponovno nebo pooblačilo in začele se bodo pajavljati padavine. Drugje bo še suho in pretežno oblačno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno in megleno z občasnimi padavinami, meja sneženja bo v glavnem na nadmorski višini od 1000 do 1400 m. Dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, pojavljale se bodo še zlasti v zahodnem delu slovenskih gora. Na vzhodnem delu države se bo oblačnost trgala. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. november:
17.11.1966
Do jutra je v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije zapadlo veliko novega snega, v nekaterih krajih je precej snega zapadlo še čez dan. Na postaji Podtabor blizu Ribnice na Dolenjskem je dvodnevna vsota novega snega znašala 63 centimetrov, v Podlipju nad Muto 61 centimetrov, v Novi vasi na Blokah 59 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 50 centimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 49 centimetrov in v Logatcu 40 centimetrov.

17.11.1975
Neobičajno obilne padavine v nekaterih krajih v jugozahodni Sloveniji, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Podgradu pri Ilirski Bistrici so izmerili 209 milimetrov, v Slavini pri Postojni 178 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 172 milimetrov, na Tatrah v Brkinih 160 milimetrov in na Razdrtem pri Postojni 151 milimetrov.

17.11.1995
Do jutra je v nekaterih krajih v zahodni Sloveniji padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je padlo 237 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 224 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti 217 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 214 milimetrov in v Ligu nad Kanalom 192 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Biriwa | hike