Sreda, 25. november 2020, 23:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.11.2014

Vremenska napoved - 15. november 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > november > 15. 11. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 15. november 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.11.2014Popoldne bo pretežno oblačno. Ponekod v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo.
V prvem delu noči se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in do jutra prehodno zajele vso Slovenijo, zlasti v bližini morja bodo vmes tudi nevihte. Meja sneženja bo na okrog 1700 m nad morjem.
Jutri dopoldne bo dež v osrednji in vzhodni Sloveniji ponehal, delno se bo nebo zjasnilo. V zahodnih in južnih krajih bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne padavine, deloma plohe ali nevihte, ki se bodo v noči iz nedelje na ponedeljek okrepile in se razširile tudi v notranjost države. Pihal bo jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 10, ob morju 13, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15, ob morju do 17 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo v zahodnih krajih občasno rahlo deževalo, drugje bo suho.
V noči iz ponedeljka na torek bodo padavine od zahoda ponovno zajele vso državo. V torek bo v začetku oblačno in deževno, sredi dneva bo dež oslabel in do večera v glavnem ponehal.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, le vzhodno od Slovenije se bo čez dan delno ranebo zjasnilo. V hribovitem svetu severne Italije in v Gorskem kotarju bo občasno deževalo. Ob Jadranu se bo krepil jugo. Preko noči bodo padavine od zahoda zajele vse sosednje pokrajine. Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas prevladovalo jasno vreme. Drugje bo več oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine, zlasti v sosednjih krajih Italije tudi nevihte.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, le na Pohorju občasno delno jasno. V južnegm delu Julijskih Alp in v gorah Notranjske bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo marsikje še deževno, dopoldne se bo zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju ranebo zjasnilo. Drugje bo tudi čez dan precej spremenljivo, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 15. november:
15.11.1979
V večernih urah je Slovenijo prešel sekundarni ciklon, v Portorožu je zračni tlak padel na 990 hPa. V Novem mestu se je tlak, preračunan na morski nivo, znižal do 993 hPa, v Ljubljani do 994 hPa in na Letališču Maribor do 995 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Santiago | hike bing