Sreda, 25. november 2020, 11:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.11.2014

Vremenska napoved - 10. november 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > november > 10. 11. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 10. november 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.11.2014Danes in jutri bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, zjutraj bo tam po nekaterih nižinah megla. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, nekoliko pogosteje zlasti v zahodni in južni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju šibak jugo, ki se bo jutri nekoliko okrepil.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 11, ob morju ter na Goriškem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, ob morju in v severovzhodni Sloveniji od 17 do 20 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo v glavnem oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji.


Sosednje pokrajine
V krajih severno in vzhodno od nas bodo danes in jutri krajša obdobja jasnega vremena. Drugje bo oblačno, v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Ob Jadranu bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in pogosto megleno. V Julijskih Alpah in Notranjskih hribih bodo občasno padavine. Meja sneženja bo na približno 2300 metrih. V vzhodnem delu slovenskih gora bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, vrhovi bodo tam lahko občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju spremenljivo oblačno in brez padavin. Drugje bo oblačno in megleno, občasno bodo padavine, snežilo bo nad približno 2300 metri. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. november:
10.11.1979
Izjemen vremenski obrat v večjem delu države. Zjutraj je deževalo do približno 2000 m nad morjem, potem je sledila hitra in zelo močna ohladitev, meja sneženja se je popoldne v veliko krajih spustila do nižin. Predvsem v višje ležečih predelih je do jutra naslednjega dne močno snežilo, v nekaterih krajih je padlo približno meter snega! Na Mašunu pod Snežnikom so namerili 95 centimetrov, pri Domu na Komni in v Novi vasi na Blokah 85 centimetrov, na Črnem Vrhu nad Idrijo in na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 80 centimetrov, na Kredarici in v Mrzli Rupi na Idrijskem 75 centimetrov, na Rakitni in Kumu 70 centimetrov, v Sevnem nad Litijo, Logatcu in na Svetem Duhu nad Ostrim vrhom na Kozjaku 60 centimetrov ter v Višnji Gori pri Ivančni Gorici 55 centimetrov novega snega. V nekaterih krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Lepeni v Posočju je padlo 365 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 287 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, v Kočevskih Poljanah 125 milimetrov, v Izlakah pri Zagorju ob Savi 111 milimetrov in v Novem mestu 108 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sutomore | kamera