Sobota, 28. november 2020, 17:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.11.2014

Vremenska napoved - 1. november 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 1. november 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.11.2014Popoldne bo pretežno jasno, nebo zjasnilo se bo tudi v osrednjem delu Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 4, ob morju približno 6, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 16, na Primorskem do približno 19 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo na zahodnem delu države postopno nebo pooblačilo, popoldne ponekod že lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugje bo jasno, v začetku po nižinah megleno. Popoldne bo začel pihati jugozahodni veter.
V torek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo precej jasno. V notranjosti Hrvaške bo danes vsaj dopoldne nizka oblačnost, po nekaterih kotlinah pa bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Tudi jutri bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, le ponekod v sredogorju dopoldne oblačno in megleno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan do 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.
Tudi jutri bo precej jasno, popoldne lahko ponekod v zahodnih Julijskih Alpah in v hribih severne Primorske že nastane kakšen oblak. Pihal bo rahel veter v glavnem južne do zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. november:
1.11.1990
Zelo močno deževje v pasu od Posočja do Pohorja, ki se je začelo prejšnji dan, je povzročilo katastrofalne poplave. V nekaterih krajih je v 48 urah, do 2. novembra zjutraj, padlo preko 200 milimetrov padavin, od tega so skoraj vse padavine padle od opoldneva 31. oktobra do večera 1. novembra. Na postaji Vogel je opazovalec izmeril 284 milimetrov, v Kamniški Bistrici in Lučah je padlo 230 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 227 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 211 milimetrov, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju 194 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 192 milimetrov in v Gornjem Gradu 181 milimetrov padavin. Močne padavine je zaznamovala zelo izrazita ohladitev. Meja sneženja je bila 1. novembra zjutraj še nad 2500 m, zvečer pa je snežilo tudi v nekaterih krajih po nižinah! V Stari Fužini se je od 7. ure zjutraj do 21. ure zvečer ohladilo za 13,6 stopinj C; v Javorjah nad dolino Poljanske Sore je padec znašal 12,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo 12,0 stopinj C, v Bovcu 10,6 stopinj C, na Voglu 10,0 stopinj C in na Kredarici 8,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Malmö | formenton