Ponedeljek, 30. november 2020, 20:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.10.2014

Vremenska napoved - 8. oktober 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 8. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.10.2014Popoldne in jutri bo na vzhodnem delu države Slovenije deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo, kakšna kaplja dežja pa je možna tudi ponekod v osrednjem delu Slovenije. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju in na Goriškem približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, ob morju in v vzhodni Sloveniji do približno 24 stopinj Celzija.

V petek bo v vzhodni polovici države jasno. Tudi na zahodnem delu države bo oblačnosti nekoliko manj, rahle padavine se bodo občasno pojavljale le v Posočju in deloma v hribih severne Primorske. Pihal bo južni do jugozahodnik. Še malo topleje bo.
V soboto bo v glavnem jasno in zelo toplo za ta čas.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo večinoma jasno vreme. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v sosednjih krajih Italije ter deloma v Istri in na območju Gorskega Kotarja bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno, nekateri vrhovi bodo lahko občasno vseeno v oblakih. Drugje bo oblačno in megleno. Občasno bo zlasti v Julijskih Alpah ter v hribih severne Primorske in Notranjske deževalo. Pihal bo zmeren, zlasti v visokogorju tudi okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno, drugje bo oblačno in megleno. Občasno bo zlasti v Julijskih Alpah ter v hribih severne Primorske in vzdolž Javornikov rahlo deževalo. Pihal bo zmeren, zlasti v visokogorju tudi okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. oktober:
8.10.1964
Predvsem v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih v enem dnevu padlo več kot 200 milimetrov padavin. Na številnih meteoroloških postajah so zabeležili največjo 24 urno višino padavin v mesecu oktobru. V Ukancu v zatrepu Bohinjske doline so namerili 281 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 219 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 252 milimetrov, na Planini pod Golico 199 milimetrov, v Logarski Dolini 165 milimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 148 milimetrov in v Naklem 124 milimetrov padavin.

8.10.1980
Izjemno močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, saj je v veliko krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo več kot 400 milimetrov. Tudi drugje je padlo neobičajno veliko padavin. V začetku je bilo ob obilenem jugozahodni veteru neobičajno toplo z mejo sneženja na približno 3000 m, v naslednji noči pa se je močno ohladilo in meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Zjutraj naslednjega dne so največ padavin v preteklih 48 urah izmerili v Plužni pri Bovcu, 526 milimetrov; preko 500 milimetrov so namerili tudi v Lepeni; na Žagi pri Bovcu je padlo 479 milimetrov, v Stari Fužini 359 milimetrov, v Kobaridu 348 milimetrov, v Logarski Dolini 334 milimetrov, v Kamniški Bistrici 251 milimetrov, v Postojni 154 milimetrov, v Kočevju 142 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 136 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Usedom | abc hiker